Depresszió 53

Kérdés:  2009-ben elég sok megrázkódtatás ért, volt egy méheltávolításom, megszűnt a munkaviszonyunk a férjemmel együtt, mivel egy munkahelyen dolgoztunk és van egy lakáskölcsönünk, gondolom, nem egyedi eset.
Én tavaly augusztus hónapban elmentem egy neurológiára, ahol felírtak egy Rexetin nevű gyógyszert, de előtte már a háziorvos is felírt egy Medazepam-Q nevű gyógyszert.
Szeretném megpróbálni elhagyni ezek szedését, és megpróbálni, hogy hogyan reagálok, ha elhagyom. Milyen ütemben lehet elhagyni ezeket a gyógyszereket? Előbb megfelezem, és fokozatosan hagyom el? A neurológushoz már nem szeretnék visszamenni.
Kérésem teljesítését köszönöm, egy 53 éves hölgy.

| veszteségek, depresszió, gyógyszer, pszichiáter
| Bezzegh, É.; Az Orvos válaszol - Dr. Bezzegh Éva 2010 ;15(februári)   InforMed

Válasz:  Az Ön által említett megrázkódtatások, veszteségek közül egy is elég, hogy komoly depressziós állapot alakuljon ki, sajnos Önnél ez halmozottan fordult elő. Ha csak gyógyszerben gondolkodunk, az említett terápia adekvát egy enyhébb vagy közepes mértékű depressziós állapot kezeléséhez, de szerencsésebb, ha a terápiát, esetleg kiegészítve néhány nem gyógyszeres kezeléssel, mint pszichoterápia, relaxáció, pszichiáter kezdi el és felügyeli. Akkor nem merül fel a kérdés, hogy mikor hagyja abba, jól van-e már eléggé ahhoz, és milyen ütemben hagyja abba, mert a kezelő pszichiátere erre javaslatokat is ad. Egyébként érdemes előbb megfelezni a gyógyszeradagot majd esetleg minden másnap szedni és kb. 2 hó alatt elhagyni.

Kapcsolódó cikkek a Depresszió és mánia rovatban olvashatók.

2010-03-04 19:55:29
| veszteségek, depresszió, gyógyszer, pszichiáter
hirdetés
hírdetés
data-full-width-responsive="true">
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop