Félek, hogy megbolondulok

Kérdés:  10 éve szedek szorongásgátlókat - Xanaxot, Tritticot éjjelre, kisebb-nagyobb javulásokkal, de az utóbbi 2 évben olyan problémák jöttek elő, hogy zúg a fejem, úgy érzem, megőrülök. Szervi problémákat nem találtak nálam, a pszichiáter azt állítja, hogy valami más testi baj lehet a problémák mögött.
Lehetséges, hogy hiába szedem ezeket a gyógyszereket, ha olyan helyen dolgozom, ahol nap, mint nap feszültségben, emberekkel, stresszben dolgozom, hogy azért nem használnak már a gyógyszerek sem? Sokszor úgy érzem, nem tudok elmenni dolgozni, mert már félek az előttem álló feladatoktól. Megint mikor lesz vége a napnak. Az emberek beszélgetése is sokszor úgy érzem, kiborít, nem tudok odafigyelni, mert csak terhelik az agyamat vele. Félek, teljesen kiborulok.
Várom az Ön véleményét!

| szorongás, megőrüléstől való félelem, stresszes munka, kezelés
| Bezzegh, É.; Az Orvos válaszol - Dr. Bezzegh Éva 2010 ;15(áprilisi)   InforMed

Válasz:  Sajnálom, hogy ilyen feszült és megértem, hogy úgy érzi, majd felrobban. Levele elég sok ellentmondást tartalmaz, de lehet hogy csak félreérthető a megfogalmazása. Ilyen problémák miatt pszichiáterhez szoktak fordulni az emberek, ha nem segít a terápia, lehet emelni, változtatni a gyógyszereket, más nem gyógyszeres terápiát bevetni, mint relaxáció, pszichoterápia, pihenés. Súlyos esetben lehet kórházban kezeltetnie magát. Látatlanban nem tudok egyéb módon segíteni.

Kapcsolódó cikkek a Szorongásos betegségek (pánik, fóbia, kényszerbetegségek, stressz) rovatban olvashatók.

2010-04-18 14:50:43
| szorongás, megőrüléstől való félelem, stresszes munka, kezelés
hirdetés
hírdetés
data-full-width-responsive="true">
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop