Ideggyengeségem van?

Kérdés:  Nagyon gyakran ingadozik a hangulatom, van, amikor minden jó, és van, amikor semmi sem. Ilyenkor egy másodperc alatt iszonyat idegességroham tud rám törni, üvöltök, sírok, képes vagyok a fejem a falba verni. A múltkor megvertem saját magam, lilára ütöttem a fejem, ilyenkor szinte remegnek az izmaim. Utána elmúlik az egész és kivirulok, mintha leeresztettem volna a gőzt.
A másik problémám, hogy egész nap nincs kedvem megszólalni, pedig mindig vannak körülöttem, munkatársak, férj. Azért nincs kedvem beszélni (magamban egész nap jár az agyam, megvitatom magamban a dolgokat, rengeteg mindent átgondolok agyban és megbeszélem magammal), és ilyenkor ingerült leszek, ha hozzám szól valaki, mert meg kell szólalnom és megzavarnak a gondolatmenetemben. Igazából nincs semmi szabadidőm, mégis állandóan agyilag nem ott vagyok, ahol épp vagyok, hanem mindig gondolkozom, jár az agyam.
Beteg vagyok? Kell segítség, vagy van valami egyszerűbb megoldás erre?

| feszültség, hangulatingadozás, figyelem elvonása
| Bezzegh, É.; Az Orvos válaszol - Dr. Bezzegh Éva 2010 ;15(júniusi)   InforMed

Válasz:  Az egész helyzet, amit leír nem néz ki egyszerűnek, egyszerű megoldást sem látok. Ki kellene vizsgálni miért olyan feszült, mi a belső gondolatfolyam és mi okozza az ingerültségét, van-e hangulatzavara. Pszichiátriai vizsgálatot javaslok.

Kapcsolódó cikkek a Szorongásos betegségek (pánik, fóbia, kényszerbetegségek, stressz) rovatban olvashatók.

2010-06-27 17:52:33
| feszültség, hangulatingadozás, figyelem elvonása
hirdetés
hírdetés
data-full-width-responsive="true">
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop