Zsibbadó halánték

Kérdés:  18 éves lány vagyok, 3 napja figyeltem meg, hogy zsibbad a bal halántékom. Naponta egyre többször érzem. Kicsit utána olvastam és másoknál többnyire a stressz volt az okozója.
Mostanában nagyon rosszul jövök ki a szüleimmel, rendszeresen ingerültek, és sokszor van az, hogy rajtam vezetik le a dühüket. Állandóan hibát keresnek bennem, sohasem vagyok elég jó nekik. Egész nap itthon robotolok, és mégis van valami, amiért leordítanak. Csak a barátom van, akire támaszkodhatom. De ő elutazott közel 2 hétre. Nem bírok egyedül a problémáimmal. Szakembert nem igazán engedhetünk meg magunknak.
Lehetséges, hogy nálam is a stressz a kiváltó ok?
Válaszát előre is köszönöm!

| családi feszültség, zsibbadás a fejben, stressz
| Bezzegh, É.; Az Orvos válaszol - Dr. Bezzegh Éva 2010 ;15(júliusi)   InforMed

Válasz:  Sajnos a válaszadás nem olyan gyors ebben a rovatban, ahogy szeretnénk, s én is szabadságon voltam, csak most tudok válaszolni. Remélhetőleg mire megjelenik a válasz, már elmúlik az a kellemetlen érzés a halántékában. Elképzelhető, hogy a feszültségtől zsibog a feje, de ha ez sokáig nem múlik vagy visszajön, érdemes lenne elsőként a háziorvost felkeresni. Nyáron, amikor többet együtt vannak a családtagok, gyakran tapasztalható hogy jobban kiéleződnek a szokásos konfliktusok. Fontos lenne, hogy valamilyen mozgásos tevékenységgel vezesse le a feszültségét. Nem tudom, miért ne engedhetné meg magának, hogy felkeres szakembert, iskolapszichológust, pszichiátriai szakorvosi rendelést, mindez a TB által finanszírozott.

Kapcsolódó cikkek a Pszichoszomatikus betegségek rovatban olvashatók.

2010-08-07 16:02:27
| családi feszültség, zsibbadás a fejben, stressz
hirdetés