Meddig lehet Xanaxot szedni?

Kérdés:  Súlyos depresszióba estem tavaly ősszel. Az orvosom megállapította, hogy volt két idegösszeomlásom. Xanaxot írt és antidepresszánst. A gyógyszerektől sajnos még rosszabbul lettem, teljesen megváltozott a viselkedésem. Egy ideig csak aludtam, semmi sem érdekelt, majd agresszíven kezdtem viselkedni. Még az öngyilkosságot is megpróbáltam kilátástalan helyzetemben.
Azóta jobban vagyok, de a mai napig szorongásaim vannak, félek társaságba menni, dolgozni, állandóan pánikolok, pedig még mindig szedek Xanaxot (0,5 mg fél szemet reggel, este). Nem tudom, meddig lehet ezt így bírni? Szeretnék meggyógyulni teljesen normális életet élni. Van két gyermekem, akiket még fel kell nevelnem.
Kérem, adjon nekem tanácsot, mit tegyek? Kihez forduljak segítségért? 25 éves nő vagyok Kárpátaljáról
Válaszát előre is megköszönöm!

| súlyos depresszió, gyógyszeres kezelés, rehabilitáció
| Bezzegh, É.; Az Orvos válaszol - Dr. Bezzegh Éva 2010 ;15(szeptemberi)   InforMed

Válasz:  A súlyos depresszió és idegösszeomlás gyógyszerei elsősorban az antidepresszáns, másodsorban és rövid ideig a szorongáscsökkentő, esetleg ha kell, akkor antipszichotikum. . Eleinte még rosszabbodhat a beteg állapota a betegségétől és nem a gyógyszerektől, ezért szükség lehet kórházi kezelésre is, különösen, ha öngyilkossági gondolatok is kínozzák. Úgy látom, nem gyógyult meg egészen, mert szorongásai egy része megmaradt. Remélem, az orvosa javaslatára szedi a szorongáscsökkentőt, lehet, hogy érdemesebb lett volna az antidepresszánst meghagyni és a Xanaxot elhagyni... Ha még további javulást szeretne elérni, ezt elsősorban a kezelőjével kellene megbeszélni, nem tudom milyen kiegészítő terápia hozzáférhető az Ön számára, mint relaxáció, pszichoterápia.

Kapcsolódó cikkek a Depresszió és mánia rovatban olvashatók.

2010-09-14 00:09:38
| súlyos depresszió, gyógyszeres kezelés, rehabilitáció
hirdetés
hírdetés
data-full-width-responsive="true">
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop