Depresszió, pánik?

Kérdés:  41 éves vagyok, 3 gyermekem van. A két nagyobb 11-13 éves lányok az első házasságomból, és egy kisfiú (2 éves) a másodikból.
A lányok az apukájukkal maradtak, ami engem nagyon megviselt. 4 évig szedtem 2x1 Coaxilt és 2x1/2 Medazepham Q10-et, viszont mikor terhes lettem, lassan el kellett hagynom, szoptatás alatt semmit nem szedtem.
Egyre rosszabbul lettem, szédülésrohamok jöttek rám, szorongás, pánik, már féltem egyedül a gyerekkel otthon.
Mikor abbahagytam a szoptatást, elkezdtem szedni a Medazephamot, de csak este egy felet. Aztán reggel este egy felet.
Voltam pszichiáternél is, aki azt mondta, szedjem a Coaxilt is megint. Már egy hónapja szedek este egy fél Coaxilt, amitől nem vagyok sokkal jobban, és közben 1 éve már dolgozom is. Nagyon nehezen kelek, borzalmas kimerültnek érzem magam. Folyton fázom. És sokat sírok, hogy nem tudok örülni a gyermekeimnek, mert annyira nem érzem jól magam.
Nem tudom, igazából mi lenne a megoldás, mert a Coaxil napközben nagyon álmosított régen is, viszont a többi gyógyszert (Stimuloton, Parxat) túlreagálta a szervezetem. Nagyon rosszul voltam tőlük, állandóan pánikrohamom volt. Tulajdonképpen a szédülés és a kimerültségérzése, és ez a borzalmas szorongás zavar a legjobban.
Önnek esetleg lenne erre valamilyen tanácsa? A szédülés miatt voltam CT-n is, ami negatív volt, csak a törzsdúcban valamilyen meszes elváltozást találtak, ami nem ok a szédülésre állítólag. Fül-orr-gége negatív. Van egy kis mitralis prolapszusom, sokat fáj a gyomrom, és vastagbélgyulladásom is volt. Nem sorolom tovább, ez így is elég hosszúra sikerült.
Kérem, adjon valami tanácsot számomra, mert így megbolondulok.
Üdvözlettel, egy kétségbeesett nő!

| pánik, gyógyszeres terápia, szorongás
| Bezzegh, É.; Az Orvos válaszol - Dr. Bezzegh Éva 2010 ;15(augusztusi)   InforMed

Válasz:  Látom, hogy még nem sikerült megtalálni az ideális megoldást sem a gyógyszeres terápiát illetően, sem a kezelését globálisan értve. Mivel nem az én betegem és mivel nem látom, nem ismerem, neten keresztül felelőtlenség lenne javaslatot adni a kezelésére. Talán annyit, hogy nem reménytelen egy jó gyógyszerkombináció megtalálása, és hogy pszichoterápiával kellene kiegészíteni.

Kapcsolódó cikkek a Szorongásos betegségek (pánik, fóbia, kényszerbetegségek, stressz) rovatban olvashatók.

2010-09-14 00:09:39
| pánik, gyógyszeres terápia, szorongás

Web Design & Development Prowebshop