Bezártság-szindróma

Kérdés:  Évekkel korábban nagyon ijesztő tüneteim voltak. Fekvő helyzetben teljesen mozgásképtelenné váltam, csak a szemeimet tudtam mozdítani. Ez az állapot pár percig tartott, majd alulról felfelé fokozatosan oldódott.
Ez az állapot teljesen éber állapotban, de végtelen ijedtséggel töltött el. 3 alkalommal ismétlődött meg ez a jelenség. Azóta is rettegek miatta.
Foglalkozzak a tünettel, vagy ne is gondoljak rá? Milyen vizsgálattal lehet ezt igazolni? Azt olvastam, az agytörzs területén van eltérés.
A gyerekeimet már felneveltem, ha végez velem ez a kór, már nem okozok senkinek pótolhatatlan veszteséget.
Válaszát ezúton is köszönöm!

| bénultságérzés, betegségtől való félelem, szorongás, kivizsgálás
| Bezzegh, É.; Az Orvos válaszol - Dr. Bezzegh Éva 2010 ;15(szeptemberi)   InforMed

Válasz:  Azt írja, hogy egy évekkel korábbi kellemetlen bénultságérzés visszatértétől retteg, ha jól értem anélkül, hogy kivizsgáltatta volna magát akkor. A legrosszabb a "fél"információ, amit olvasott az agytörzsről lehet, hogy igaz, de nem biztos, hogy az Ön esetében érvényes. Ha valamilyen komoly, (félelme szerint) akár az életét is veszélyeztető betegsége lenne, az már okozott volna az évek során újabb tüneteket. Háziorvosi vizsgálattal, majd esetleg neurológiai vizsgálattal ki lehet deríteni, hogy van-e valamilyen szervi betegsége, ha viszont ez kizárható, akkor érdemes lenne a szorongásával, félelmeivel, esetleges hangulatzavarával foglalkozni, valamilyen pszicho- szakember segítségével.

Kapcsolódó cikkek a Szorongásos betegségek (pánik, fóbia, kényszerbetegségek, stressz) rovatban olvashatók.

2010-10-11 23:40:27
| bénultságérzés, betegségtől való félelem, szorongás, kivizsgálás

Web Design & Development Prowebshop