Kismamaként, újra pánikbetegen

Kérdés:  5 éve vagyok pánikbeteg. Most gyermeket várok, ami avval járt, hogy lecsökkentettem a gyógyszereket (Rexetin, Seduxen), de most 17 hetesen újra előjöttek a tünetek. Halálfélelem, izzadás, remegés stb.
Mennyivel árthatok a babának, ha újra visszaállok a régi adagra, azaz napi 1-1? Pszichiáterem szerint, semmiféle magzatkárosodást nem mutattak ki a Rexetinnél, de én úgy olvastam, hogy jobban ártok, ha nem szedem, mintha szedném.
Válaszát előre is köszönöm!

| terhesség, pánikbetegség, gyógyszerszedés, bizalom.
| Bezzegh, É.; Az Orvos válaszol - Dr. Bezzegh Éva 2010 ;15(októberi)   InforMed

Válasz:  A bizonytalanságát érzékelem, szedni vagy nem szedni. Sajnálatos, hogy az 5 év pánikbetegség alatt nem sikerült úgy meggyógyulnia, hogy ne kelljen gyógyszert szedni, vagy hogy nem tanult meg olyan feszültségcsökkentő technikákat, amik helyettesíthetnék a gyógyszert. Én a Seduxent nem javasolnám, hogy szedje, de a kérdés az, hogy megbízik-e abban, amit a kezelője mond. Ha igen, akkor rá hallgasson, és ne nézze az internetet, még ezt a levelet is hagyja figyelmen kívül...

Kapcsolódó cikkek a Gyógyszerszedés és terhesség rovatban olvashatók.

2010-10-14 23:41:26
| terhesség, pánikbetegség, gyógyszerszedés, bizalom.

Web Design & Development Prowebshop