Figyelemzavar

Kérdés:  15 éve járok pszichiáterhez. Xanaxot, Abilifit, Velbutrint, Fevarint szedek. Nemrégen emlékezetkiesést tapasztaltam magamon. Feledékeny vagyok. Egyszer nem ismertem fel egy használati eszközömet, bizonytalan vagyok egyes dolgokban, valóban így vannak-e, elfelejtettem pl. az egyik receptemet. Nem tudtam emlékezni az előző nap történéseire. Félek az Alzheimer-kórtól.
Bio-bilobát kezdtem szedni, ez valamelyest segített. Nagy szorongásban élek. A pszichiáter nem írt semmit. Mit tegyek? 50 éves vagyok. Az öngyilkosság gyakran megfordul a fejemben.
Köszönettel várom válaszát!

| pszichiátriai betegség, antipszichotikum, antidepresszáns, feledékenység
| Bezzegh, É.; Az Orvos válaszol - Dr. Bezzegh Éva 2010 ;15(októberi)   InforMed

Válasz:  Azt látom, hogy komoly betegsége lehet, ami miatt ezeket a különleges és jó gyógyszereket szedi. Ezek nem szoktak feledékenységet okozni, ha csak nem a betegsége okozza, ami miatt szedi. A pontosítás kedvéért elképzelhető, hogy egy pszichológiai vizsgálat segítene kideríteni a figyelemzavar, feledékenység számszerű mértékét. Kérdés, a felsorolt gyógyszereken kívül elképzelhető-e még valamilyen kiegészítés, esetleg nem gyógyszerhozzáadás, hanem gyógyszercsökkentés, de ehhez a kezelő pszichiáterével kellene beszélnie, hiszen ő jobban ismeri magát, az előtörténetét.

Kapcsolódó cikkek a Feledékenység, delírium és demencia (Alzheimer-kór) rovatban olvashatók.

2010-10-26 23:32:24
| pszichiátriai betegség, antipszichotikum, antidepresszáns, feledékenység
hirdetés
hírdetés
data-full-width-responsive="true">
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop