Kilátástalan élet - Segítséget szeretnék kérni

Kérdés:  54 éves nő vagyok, rokkantnyugdíjas, szorongok folytonosan. Azelőtt pszichoszomatikus tüneteim is voltak. Nehéz időszakban. Most krízishelyzet állt be az életemben. Folytonosan szorítom az állkapcsomat, nem veszem észre, csak amikor már fáj. Lefogytam 25 kilót, mondjuk ez nem ártott. Állandóan félek, fáradt vagyok, a dolgaimat mindig rendesen elvégeztem, most úgy kell rávenni magam, hogy megtegyem. A munkámban nem tudom azt a teljesítményt nyújtani, amit elvárnak tőlem. Sokszor elkap a sírás, és folyton azon gondolkodom, minek is élek.
Én egy hibát elkövettem párkapcsolati téren, nem többet, minthogy szerettem nagyon valakit, aki kifosztott mindenemből. Na, ez volt az én hibám, hogy nem láttam, olyan voltam, mint egy vak. Ezt nem tudom magamnak megbocsátani. Életveszélyes a helyzetem, nagyon sok adósággal maradtam magamra, gyógyszereimet sem tudom kiváltani, pedig cukros is vagyok.
Nem tudok megbocsájtani magamnak, sosem voltam felelőtlen, most az lettem. Kérem, segítsen abban, hogy most beteg vagyok, mármint pszichikai téren? Ha igen, akkor forduljak szakemberhez?
Nem tudok sehova menni teljesen egyedül élek, még jó, hogy van egy kutyám, különben már nem is lennék, az volna a jó. Tudom, gyávaság elmenekülni a problémák elől, de ezek olyanok, amiket képtelen vagyok megoldani. Olyan ez, mint egy mókuskerék, ami kétoldalt be van üvegezve és csak szaladgálok körbe-körbe, és nincs kiút.
Köszönöm szíves segítségé!

| depresszió, csalódás bűntudat, kezelés, pszichiáter
| Bezzegh, É.; Az Orvos válaszol - Dr. Bezzegh Éva 2010 ;15(októberi)   InforMed

Válasz:  Egyetértek azzal, amit Ön is lát, folytonos szorongás, testi betegségek, pszichoszomatikus tünetek talaján csalódás után krízishelyzetbe került. Komoly depressziós tüneteket látok leírása alapján, ezek nem szoktak maguktól elmúlni. Csalódása és bűntudata rontják a helyzetét, izolációja úgyszintén. Fontos lenne hogy mielőbb pszicho- szakemberhez forduljon panaszaival, leginkább pszichiáterhez. Gyógyszeres és pszichoterápiás segítséggel ezen a helyzeten lehet és kell is változtatni.

Kapcsolódó cikkek a Depresszió és mánia rovatban olvashatók.

2010-10-26 23:32:24
| depresszió, csalódás bűntudat, kezelés, pszichiáter

Web Design & Development Prowebshop