Pánikbetegség, halálfélelem, fejfájás

Kérdés:  19 éves fiú vagyok. Kisgyermekkoromban szívműtétem volt pitvari sövényhiány miatt. 2008-ban éjszakai bradycardia miatt pacemakert kaptam. Megnyugtatattak, hogy ezzel könnyen együtt lehet élni, és semmi bajom sem történhet.
Azóta pánikbetegség és halálfélelem gyötör kiszámíthatatlan időközönként. 2 éve Medazepam-Q-t szedek 10 mg-ot naponta. Pszichológusnál is jártam, a 3. kezelés után azt mondta, semmi bajom sincs. Gyakori fejfájás is gyötör. Azonban ha barátokkal vagyok és szórakozok a rosszérzés tompul, szinte teljesen elmúlik.
Édesapámnál nyár óta nyelőcsőrákot diagnosztizáltak, vajon van egybeesés, mert nyár óta jelentkeztek erősebben a tünetek? Néhány pánikrohamom is volt, de sikerült kontrolálnom azokat. Nem tudom, kihez forduljak? 7 kardiológus mondta, hogy a szívem tökéletes, 90 évig is élhetek, sportolhatok. Mit tanácsol?
Tisztelettel!

| szívműtét, szorongás, halálfélelem, apa betegsége, pszichoterápia
| Bezzegh, É.; Az Orvos válaszol - Dr. Bezzegh Éva 2010 ;15(októberi)   InforMed

Válasz:  Mégiscsak pszicho- szakemberhez kellene fordulnia, mert leírása alapján a különféle okok miatt kialakult és súlyosbodott halálfélelmével nem tud mit kezdeni. Ehhez kitartó pszichoterápiás kezelésben tudna segítséget kapni, a gyógyszer nem megoldás.

Kapcsolódó cikkek a Szorongásos betegségek (pánik, fóbia, kényszerbetegségek, stressz) rovatban olvashatók.

2010-10-26 23:32:24
| szívműtét, szorongás, halálfélelem, apa betegsége, pszichoterápia

Web Design & Development Prowebshop