Pánikbetegség - Gyógyszerek vagy terhesség?

Kérdés:  38 éves vagyok, 10 éve szedtem a pánikbetegségre nyugtatókat antidepresszansokat, kisebb nagyobb javulással, de az utóbbi időben fokozatosan kihagytam, mert családot szerettünk volna, de a munkahelyi állandó remegésem visszatért, annyira be tudom magam pánikolni, hogy remeg az egész testem, még írni sem tudok, mert reszket a kezem.
Attól félek, hogy valaki már észreveszi rajtam, ez 10 perc múlva elmúlik, de van, hogy újra jelentkezik. Már félelemmel járok munkába.
Most teherbe is estem, 6 hetesen elvetéltem. Lehetséges, hogy az állandó idegeskedés miatt jártam így? Nem tudom, mit tegyek, inkább szedjek orvosságokat? De az káros lenne a magzatra.
Kérem tanácsát!
Köszönöm!

| pánikzavar, szorongás, gyógyszeres kezelés, terhesség.
| Bezzegh, É.; Az Orvos válaszol - Dr. Bezzegh Éva 2010 ;15(októberi)   InforMed

Válasz:  Sajnálatos, hogy a 10 éves kezelés alatt nem tudták úgy meggyógyítani, hogy egyensúlyi állapotba kerüljön gyógyszer nélkül is, ehhez relaxációs és pszichoterápiás technikák léteznek, még most sem késő elkezdeni. A terhesség és a vetélés ismét egy nagy stressz, amit fel kell dolgozni. Amennyiben családot szeretne, előbb jó állapotba kellene kerülni, akár gyógyszerrel, akár nélküle és a terhességet szülész és pszichiáter szoros ellenőrzése és támogatása mellett vállalni.

Kapcsolódó cikkek a Szorongásos betegségek (pánik, fóbia, kényszerbetegségek, stressz) rovatban olvashatók.

2010-11-02 12:12:27
| pánikzavar, szorongás, gyógyszeres kezelés, terhesség.
hirdetés
hírdetés
data-full-width-responsive="true">
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop