Pánikbetegség?

Kérdés:  23 éves fiú vagyok, van egy 21 éves barátnőm, de nagyon furcsán viselkedik, azt mondja, sokat zakatol a szíve és ez nagyon gyakran előfordult vele. Sokszor rosszul érezte magát, mikor az utcán is mentünk, mert, hogy a szívét a nyakában érzi, és rosszul lesz, és úgy csinált, mint aki pánikrohamot kapott volna, és olyankor a szíve gyorsan vert nagyon.
Én észrevettem, hogy ez inkább akkor jön rá, amikor valamiért aggódik, vagy valami bántja. Nagyon sokat töri a fejét hülyeségeken. Sokszor megjátszotta a veszekedéseket, mikor még nem is volt rá oka. És ez azt hiszem, attól van, hogy egy három éves párkapcsolat után sokkot kapott, mert a barátja elhagyta. A szüleitől megkap mindent, még most is az anyukája adja rá ruháit.
Ez valami betegség a szívével, és a viselkedésével, vagy valami más elven működik, mert én még nem jöttem rá, az anyukája azt mondta, hogy elviszi szívorvoshoz, de csak januárban, mert most Franciaországban tanul, okos kislány.
Kérem, segítsen, van valami magyarázat erre?

| erős szívdobogás, szorongás, kivizsgálás
| Bezzegh, É.; Az Orvos válaszol - Dr. Bezzegh Éva 2010 ;15(novemberi)   InforMed

Válasz:  Hát nehéz így látatlanban véleményt mondani, de nagyon valószínű, hogy szorongásos betegségről van szó. Érdemes kizárni az esetleges szervi okokat, de ha ez megtörténik, akkor pszichiátriai, pszichológiai kivizsgálás kell következzen és ha beigazolódik a szorongásos háttér akkor kezelésre lehet szükség. Ön abban tudja erősíteni, hogy forduljon orvoshoz, ne hagyja ennyiben.

Kapcsolódó cikkek a Szorongásos betegségek (pánik, fóbia, kényszerbetegségek, stressz) rovatban olvashatók.

2010-11-28 00:02:30
| erős szívdobogás, szorongás, kivizsgálás

Web Design & Development Prowebshop