Bulimiás barátnő

Kérdés:  22 éves barátnőm egy bulin bevallotta, hogy hánytatja magát. Mivel nagyon lefogyott az utóbbi időben azt gondolom, hogy lehetnek anorexiás epizódjai is.
Mostanában eléggé központba került nála a testiség, és a folyamatos, egyéjszakás hódítások nyilván megerősítik a hánytató magatartását. Éppen emiatt a mi kapcsolatunk is a bulikra korlátozódott. Más programokba nem nagyon lehet bevonni.
Sok mindent olvastam a bulimia szakirodalmában, csak éppen arra nem találtam választ, hogyan kellene viszonyulni a bulimiában szenvedőkhöz. Értem ez alatt azt, hogy hogyan lehetne őket rávenni, hogy másban is örömet leljenek, és hogy orvosi segítséget kérjenek, anélkül, hogy ellenünk fordulnának? Mivel én vagyok az egyetlen, aki tudom, hogy ilyen problémákkal küzd, különösen nagynak érzem a felelősségem, azzal kapcsolatban, hogy milyen lépéseket teszek.
Előre is köszönöm válaszát!

| Bulimia, anoerexia, hánytatás, kezelés, bulímia
| Bezzegh, É.; Az Orvos válaszol - Dr. Bezzegh Éva 2010 ;15(novemberi)   InforMed

Válasz:  Szerintem jó, ha mellette van érzelmileg is és ha őszintén reagál a cselekedeteire, tehát elmondja hogy mit érez amikor a hánytatást látja , vagy amit az egyéjszakás kapcsolatairól írt. Én azért azt sem tartanám megvetendőnek, ha komolynak ítéli meg a helyzetet, hogy a lány szűkebb családtagjaival is beszél, és közösen próbálják a kezelés felé irányítani..

Kapcsolódó cikkek az Evési rendellenességek (anorexia, bulimia) rovatban olvashatók.

2010-12-05 16:31:17
| bulímia, anoerexia, hánytatás, kezelés
hirdetés
hírdetés
data-full-width-responsive="true">

Web Design & Development Prowebshop