Szeretetfüggőség?

Kérdés:  23 éves lány vagyok, szerintem szeretetfüggőségben szenvedek. 1 éves voltam, mikor elhagytak minket a szüleim, mondván, nincs szükségük gyerekekre. Engem és 3 hónapos kisöcsémet beadtak az intézetbe.
12-13 éves koromig nem is igazán érdekelt a dolog, de aztán annyira pánikba estem, hogy végül kiugrottam egy autó elé, ami sajnálatomra egy mentőautó volt. Kerek 4 évet töltöttem a pszichiátrián. Utána nem is érdekelt a téma.
Az utóbbi időben igencsak foglalkoztat a kérdés, hol lehetnek a szüleim? Hogy művelhettek velünk ilyet? Én már 3 éve férjhez mentem, boldog házasságban élünk. Nem igazán szenvedünk hiányosságban, de 2 éve próbálkozunk a babaprojekttel, és sajnos a baba még nem érkezett meg.
Ez a két dolog nagyon szomorúvá tesz és lehangol.
Mit tehetnék? Kérem, segítsen!

| szeretethiány a korai években, pszichiátriai kezelés, meddőség, pszichoterápia
| Bezzegh, É.; Az Orvos válaszol - Dr. Bezzegh Éva 2010 ;15(decemberi)   InforMed

Válasz:  Megértem, hogy a múltja nagyon szomorúvá teszi, ezek az élmények nagyon meghatározóak és nehéz kiheverni őket. Az mindenesetre jó jel, hogy házasságban él, boldog és nagyjából elégedett. Lehetséges, hogy van összefüggés a szülői szeretet korai hiánya, és a gyermektelenség között de ez nem biztos. Ha jobban meg szeretné érteni saját magát, saját életét, szülei viselkedését, érdemes lenne pszichoterápiás kezelést vállalni.

Kapcsolódó cikkek a Lelki egészség, önismeret, stressz rovatban olvashatók.

2010-12-29 04:44:15
| szeretethiány a korai években, pszichiátriai kezelés, meddőség, pszichoterápia

Web Design & Development Prowebshop