Pánikroham

Kérdés:  40 éves nő vagyok, ha el kell indulni valahova - dolgozni vagy akár csak a boltba - vécézési kényszerem van. Csak úgy tudok és merek elindulni a lakásból, ha legalább 2-3-szor használom a vécét. Gyakran van hasmenésem is emiatt. A buszon is attól félek, hogy rám jön a hasmenés, és annyira szorongok emiatt, hogy néha hevesebben ver a szívem, és tényleg rám jön a hasmenés. Csak olyan helyen érzem magam biztonságban, ahol tudom, hogy van a közelben vécé. Ez eléggé megkeseríti a napjaimat. Amikor itthon voltam szabin, nem volt semmi bajom, volt olyan nap, hogy egyáltalán nem kellet a vécét használnom.
A másik problémám, hogy magas vérnyomásom van, amit kezelek is gyógyszerrel, amit a háziorvos írt fel. Rendszeresen szedem, de félelmeim vannak, hogy agyvérzést fogok kapni. Ha kicsit is fáj a fejem, már erre gondolok. Magamba beszélek minden betegséget, pedig fizikailag egészséges vagyok, voltam kivizsgálásokon.
Tanácsit előre is köszönöm!

| pánikzavar, szorongás, gyógyszeres kezelés
| Bezzegh, É.; Az Orvos válaszol - Dr. Bezzegh Éva 2011 ;16(januári)   InforMed

Válasz:  Leírása alapján valószínűleg a szorongásos alapszemélyiségén kívül hasi pánikja is van, ezt tanáccsal nem lehet megoldani mivel ez betegség. Kár ez miatt szenvednie és beszűkíteni az életterét, pszichiáterhez forduljon. Gyógyszerrel és kognitív pszichoterápiás módszerekkel uralható a betegsége.

Kapcsolódó cikkek a Szorongásos betegségek (pánik, fóbia, kényszerbetegségek, stressz) rovatban olvashatók.

2011-01-22 22:10:15
| pánikzavar, szorongás, gyógyszeres kezelés
hirdetés
hírdetés
data-full-width-responsive="true">

Web Design & Development Prowebshop