Játékgépezés

Kérdés:  Férjemmel 8 éve vagyunk házasok, eddig nem is volt semmi problémánk, de novemberben játékgéphez folyamodott, és nagyon sok pénzt eljátszott, 3 havi keresetet. Utólag persze megbánta, és meg is ígérte, hogy többet nem fog ilyet csinálni.
Alig, hogy kilábaltunk az egészből, a napokban ismét betért, és ismét nem kis összeget íratott fel. Persze, mindezen dolgokat hazugságok is kísérték. Újból megígérte, hogy most már tényleg vége, mert fél, hogy elveszíti a családját, gyerekeit. Nem tudom, hogy már hogyan hihetek neki, pedig nagyon szeretnék, mert nem szeretném elveszíteni.
Megmondtam, hogy ha még ilyet csinál, semmi sem tart vissza a válástól. Ő mindent megígér, és szeretne is megszabadulni azoktól a belső hívó hangoktól, melyek játékgépezni hívják, abban a reményben, hogy visszakapja a betett pénzt.
Milyen módszer segítene neki, mit tehetnénk, hogy ilyen soha többé ne forduljon elő?
Válaszát előre is köszönöm!

| kóros játékszenvedély, függőség, addiktológus, kezelés
| Bezzegh, É.; Az Orvos válaszol - Dr. Bezzegh Éva 2011 ;16(januári)   InforMed

Válasz:  Úgy tűnik a férje függőségbe keveredett, a kóros játékszenvedély rabságába. Fontos hogy Ön kereteket szabjon, de lehet, hogy nem elég az erős akarat, szakember segítsége is kell. Addiktológushoz, pszichiáterhez kellene fordulni a férjének személyesen is, ezen kívül vannak önsegítő csoportok a függőknek, sőt még a hozzátartozóknak is. Ön annyit tehet, hogy komolyan elvárja tőle, kérjen segítséget.

Kapcsolódó cikkek a Játékszenvedély rovatban olvashatók.

2011-02-04 21:32:17
| kóros játékszenvedély, függőség, addiktológus, kezelés
hirdetés
hírdetés
data-full-width-responsive="true">
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop