Félős fiú

Kérdés:  Fiam most kilencedikes, és volt a bankettjük, amin mi is részt vettünk. Amíg a többi osztálytárs jókat bulizott és táncolt, addig ő sokszor félrevonult, azt hiszi, nem tud táncolni, pedig úgy megy neki, mint a többinek. Nem merte felkérni az osztálytársnőit sem egy táncra, pedig biztos örültek volna neki.
Mi is sokat táncoltunk, de ő egész nap stresszes volt. Semmi nem ment le a torkán. Ő egyszerűen nem tudja magát elengedni.
Visszagondolva az én gyerekkoromra, én is félős, visszahúzódó voltam, még ma is bepánikolok, ha sok ember közé kell mennem, de most már kezelnek szociális fóbiával, és azért már jobban vagyok.
A férjem sem egy társasági ember, ezért azt gondolom, hogy a mi fiúnk is ezt örökölte. Nem szeretném, ha a fiam is felnőtt korára orvosságokon élne, ha kezdünk róla beszélni, nem árulja el a dolgait, pedig hiába mondjuk, hogy kinek akar róla beszelni, ha nem nekünk.
Kérem a tanácsát, hova forduljak vele, mivel tudnám növelni az önbizalmát?

| szorongás, önbizalomhiány, pszichológus
| Bezzegh, É.; Az Orvos válaszol - Dr. Bezzegh Éva 2011 ;16(júniusi)   InforMed

Válasz:  Leírása alapján a szorongás nyilvánvaló, gyermekpszichológus vagy gyermekpszichiáter tudna segíteni a fiának és a családnak.

Kapcsolódó cikkek a Szorongásos betegségek (pánik, fóbia, kényszerbetegségek, stressz) rovatban olvashatók.

2011-06-29 22:54:26
| szorongás, önbizalomhiány, pszichológus

Web Design & Development Prowebshop