Pánikbeteg a lányom?

Kérdés:  Kislányom 24 éves, egyetemista, dolgozik is. A család (mi) messze vagyunk, ritkán találkozunk, így elég nagy a felelősség rajta. El kell magát tartania. Azért segítjük, ahogy tudjuk, de neki is kell dolgozni.
Tavasszal rosszul lett az egyetemen, nem kapott levegőt, fájt a szíve körül, mozgott, azt mondta. Kivitték, és nagyon nehezen lett levegője. A buszon is nagyon sokat rosszul van.
Elvittem kivizsgálni, kardiológushoz, labor. Azt mondták, nincs szervi baja, de a vizsgálatokat is nehezen tudták elvégezni, nem nagyon bírta, szóval stresszes, sok a súly rajta.
Most nemrég volt üzemorvosnál (Veszprémben él a kislányom) és nagyon magas volt a vérnyomása. Ott mondták, hogy pánikbeteg lehet. Ön szerint?
2 évvel ezelőtt mellrákom volt, de már jól vagyok, ez is megviselte nagyon, gondolom. Nagyon lelkiismeretes ember, és jószívű, meg hát én, mint édesanya, csak jót mondhatok el róla.
Várom válaszát!

| szorongás, rosszullét, stressz, pszichiáter
| Bezzegh, É.; Az Orvos válaszol - Dr. Bezzegh Éva 2011 ;16(augusztusi)   InforMed

Válasz:  Megértem, hogy aggódik lánya egészsége miatt. Miután a szervi betegségeket az eddigi vizsgálatok kizárták, a pontos diagnózis felállítása és a kezelés érdekében érdemes lenne pszichiáterhez fordulnia.
A leírás alapján nagyon valószínű a szorongásos, illetve pánikbetegség. Gyógyszerrel, vagy pszichoterápiával jó kezelhető. Biztassa a lányát, hogy forduljon a megfelelő szakemberhez.

Kapcsolódó cikkek a Szorongásos betegségek (pánik, fóbia, kényszerbetegségek, stressz) rovatban olvashatók.

2011-08-12 23:18:26
| szorongás, rosszullét, stressz, pszichiáter
hirdetés
hirdetés
data-full-width-responsive="true">
hirdetés

Web Design & Development Prowebshop