Antidepresszánsok terhesség alatt

Kérdés:  8 hetes terhes kismama vagyok. Mivel a betegségem kevert szorongásos és depressziós zavar és pánikbetegség, ezért orvosom Velaxint írt fel, 150 mg-ból egyszer reggel, Citalopramból délben 1-et, és amit még ezelőtt kaptam 6 éve Rivotrilt, abból csak reggel már negyedet szedek, mert arról állított le.
Közben terhes lettem és visszamentem hozzá tanácsát kértem, hogy lehet-e a picinek baja a 6 hét alatt, mivel nem tudtam még akkor, hogy terhes vagyok. De semmilyen érdemlegest választ nem kaptam, és rögtön leállított ezekről a gyógyszerekről. Azt mondta, ilyenkor örülni kell.
Örülök, de nem felhőtlenül, mint az első 2 gyermekemnél. Szenvedek, és kételyek között vagyok, ráadásul még megvonási tüneteim is vannak. Ez nem is lenne olyan nagy baj, de nagyon be vagyok fordulva, semmiben nem látom a jót, kedvtelen vagyok mindenhez.
Kérem, segítsen, mert ez az állapot szörnyű!

| terhesség, antidepresszáns, relaxáció.
| Bezzegh, É.; Az Orvos válaszol - Dr. Bezzegh Éva 2011 ;16(decemberi)   InforMed

Válasz:  Sajnos nem gyors az átfutása a válaszolásnak, már eltelt bizonyos idő a kérdésfeltevés óta. Hogy szedjen-e a depressziós kismama antidepresszánst, azt a várható előny és kockázat mérlegelésével kell eldönteni. Szoros együttműködésre van szükség páciens, pszichiáter és szülész között, ha úgy döntenek, hogy nem kap gyógyszert akkor valamilyen szelíd terápiát lehet alkalmazni pl. relaxációt.

Kapcsolódó cikkek a Gyógyszerszedés és terhesség rovatban olvashatók.

2012-01-02 09:34:35
| terhesség, antidepresszáns, relaxáció.
data-full-width-responsive="true">

Web Design & Development Prowebshop