Evészavar

Kérdés:  26 éves nő vagyok. Nagyjából 1 éve küzdöm evészavarral. Ez abban nyilvánul meg, hogy amikor hétvégén nem dolgozom, akkor annyi mennyiségű ételt meg tudok enni, hogy 2 kilót hízok. A nyáron lefogytam 47 kilóra. Volt, hogy 3 napig csak vizet ittam. Aztán abbahagytam a fogamzásgátló szedését (babatervezés szempontjából) és 6 hónapja nem menstruálok. Erre már szedek mindenféle peteérést elősegítő tablettákat.
Szóval amióta a hormonkészítményeket kaptam, azóta csak hízom. Ma már 55 kiló vagyok. Ez nekem már sok. 50 kilósan érzem jól magam. De egyszerűen nem tudom megállni, hogy ne egyek. Mindig a kaján jár az eszem. Már én is azt gondolom, hogy ez nem normális.
Ez valami betegség? Vagy ezzel akarok pótolni valamit? Hogyan tudnám kiverni a fejemből az állandó kaja utáni sóvárgást?
Előre is köszönöm!

| evészavar, szorongás, Menstruációs zavar
| Bezzegh, É.; Az Orvos válaszol - Dr. Bezzegh Éva 2012 ;17(januári)   InforMed

Válasz:  Hogy evészavar van-e vagy sem, azt így nem tudom eldönteni, személyes vizsgálatra, beszélgetésre lenne szükség. Az írása vége felé megfogalmazott kérdésekre is fontos lenne választ kapnia, de ez megint nem megy személyes pszichiátriai vizsgálat nélkül.

Kapcsolódó cikkek a Szorongásos betegségek (pánik, fóbia, kényszerbetegségek, stressz) rovatban olvashatók.

2012-01-16 08:14:58
| evészavar, szorongás, menstruációs zavar

Web Design & Development Prowebshop