Depresszió - Nikotinelvonás hatása?

Kérdés:  60 éves nő vagyok. 40 évnyi dohányzás után, 3 héttel ezelőtt letettem a cigarettát. Azóta nem gyújtottam rá. Erre büszke is lehetnék, viszont a nikotinelvonási tünetek miatt depressziós lettem, az idegesség a gyomromra húzódott, nincs étvágyam, és alvászavaraim is vannak.
A háziorvosom tanácsára napi 1x0,25-ös Frontint szedek. De félek, hogy hozzászokom, és nem fogok tudni leszokni róla.
Meddig szedhetem a Frontint, hogy ne szokjak rá? Át lehet állni egy másik gyógyszerre (amihez nem lehet hozzászokni)? A hangulatom jobb, amióta szedem a gyógyszert, de a gyomrom sajnos még nem sokat javult.
Köszönettel!

| szorongás, depresszió, függőség
| Bezzegh, É.; Az Orvos válaszol - Dr. Bezzegh Éva 2012 ;17(októberi)   InforMed

Válasz:  Vizsgálat nélkül nehéz eldönteni, hogy mennyire nagy a baj. Egy hosszú ideje tartó függőségi állapot után törvényszerű, hogy valami hiányzik, vagy csak előjön az a probléma, amit ez a pótcselekvés elfedett. A Frontin talán nem olyan veszélyes, mint a cigaretta, ha kis mennyiségben és rövid ideig szedi, de valódi kezelésre nem alkalmas. Ha komolyan gondolja, hogy most egy új lapot kezd az életében, érdemes lenne pszichiáter segítségét kérni személyesen is, akár gyógyszeres akár más kezelési mód az ami majd-megfelel Önnek.

Kapcsolódó cikkek az Dohányzás rovatban olvashatók.

2012-10-13 06:39:55
| szorongás, depresszió, függőség

Web Design & Development Prowebshop