Rexetin elhagyása

Kérdés:  Ahogy olvasgatom, nem egyedi az esetem. A Rexetin elhagyásával/nem elhagyásával kapcsolatban szeretnék tanácsot kérni.
43 éves vagyok, igazi nagy trauma sosem volt az életemben. Szerelmi csalódás, anyukám betegsége, szülés, ami kiváltották az utóbbi 20 évben a depressziómat. Az első két esetben fél év után abszolút rendbejöttem, abba tudtam hagyni a gyógyszert.
A harmadik gyermekem 7 éve született, már a terhesség alatt is küzdöttem az állandó szorongással, felesleges aggódással. Ez a szülés után is folytatódott, testi tünetek (állandó hát- és fejfájás) kíséretében. A szoptatást nem akartam abbahagyni, így pszichológushoz jártam csak, de szinte semmit nem segített. Mikor a fiam 1 éves lett, elkezdtem szedni a Rexetint, és azóta nem tudom abbahagyni. Két éve próbálkozom, már 3-szor is, de sikertelenül.
Fokozatosan, 3negyed, fél, másnaponta hosszú hetekig. Pár hétig jól érzem (sőt jobban) magam nélküle, gondolom, addig, míg nem ürül ki a szervezetemből.
Változtattam az életemen is, másik, boldog párkapcsolatban élek, új lakást vásároltam, a gyerekeim sikeresek, szeretem a munkám, és mégis szükségem van a gyógyszerre. Az utóbbi heteim igen kimerítőek voltak, fizikailag is és idegileg is, és így, gyógyszer mellett is jelentkeznek időnként a tüneteim (szorongás, izomgörcs, fejfájás). Érzem, hogy gyakran a szorongástól is szorongok, tehát saját magam is gerjesztem ezeket a dolgokat, de sajnos nem tudok ellene tenni.
Édesanyám, édesapám is valamilyen szinten szorongó típus, de egyikük sem szorult gyógyszerre sosem. Lehet, hogy genetikailag kódolva vagyok? Törődjek bele? Az orvosom szerint egyébként ne akarjak feltétlen leszokni róla, próbáljam úgy felfogni, mint mondjuk egy cukorbeteg, hogy egyszerűen erre szükségem van, és kész.
Válaszát előre is köszönöm!

| antidepresszáns elhagyása, szorongás, szakorvosi vélemény
| Bezzegh, É.; Az Orvos válaszol - Dr. Bezzegh Éva 2012 ;17(novemberi)   InforMed

Válasz:  A gyógyszer fokozatos elhagyásának és élethosszig való szedésének is vannak támogatói és ellenzői a szakemberek körében is. Hogy Önnél milyen esetről van szó, és milyen kezelés lenne a legjobb, vizsgálat nélkül nehéz megmondani. Ha jól olvasom, van kezelője, aki gondoskodik magáról, csak szeretne egy másik véleményt is hallani. Ennek nincs akadálya, viszont ezt érdemes személyes vizsgálat, találkozás után meghallgatni.

Kapcsolódó cikkek a Depresszió és mánia rovatban olvashatók.

2012-11-17 05:10:57
| antidepresszáns elhagyása, szorongás, szakorvosi vélemény

Web Design & Development Prowebshop