Nikotinmegvonás okozhat depressziót?

Kérdés:  Segítsen megoldani a problémámat, mert nagyon rosszul érzem magam. 60 éves nő vagyok, 40 év aktív dohányzás után 2012. augusztus 5-én egyik napról a másikra letettem a cigit.
A következő napokban szédültem, nyugtalan voltam, mellkasi fájdalom jelentkezett. Belgyógyászhoz mentem, aki, mivel rossz volt az EKG, béta blokkolót és Frontin 05-öt írt fel. Azóta is szedem, ám állapotom nem javult, hanem rosszabbodott. Nagyon szorongok, szinte állandóan sírok, és már remeg a kezem, de sokszor belül is érzem a remegést.
Mi ez? A nikotinelvonástól depressziós lettem? Hogyan tudok én ebből kijönni (nem szeretnék visszaszokni a cigarettára)?
Segítsen, mit tegyek, hogy megint tudjak mosolyogni és jól érezzem magam?

| függőség, szorongásos depresszió, pszichiáter
| Bezzegh, É.; Az Orvos válaszol - Dr. Bezzegh Éva 2012 ;17(novemberi)   InforMed

Válasz:  Gyakran előfordul, hogy egy hosszú függőség felszámolása után a hiányérzet szorongásos és depressziós tüneteket hoz elő, amikre a hajlandóság már esetleg előbb is megvolt, csak a pótcselekvés elfedte. Jó hogy abba tudta hagyni a dohányzást! Még hosszú időnek kell eltelni, hogy a testi-lelki egészsége helyreálljon valamennyire. Most a panaszai miatt érdemes lenne pszichiátert felkeresni.

Kapcsolódó cikkek a Szorongásos betegségek (pánik, fóbia, kényszerbetegségek, stressz) rovatban olvashatók.

2012-11-17 05:10:57
| függőség, szorongásos depresszió, pszichiáter
hirdetés
hírdetés
data-full-width-responsive="true">
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop