Derealizációs panaszok megszüntetése

Kérdés:  A pár nappal ezelőtti kérdező vagyok. Az utóbbi napokban a szorongásom enyhült és az étvágyam is javult, viszont enyhe (különböző fórumokon olvasható beszámolókhoz képest) derealizációs (egyértelműen beazonosítottam, hogy erről a problémáról van szó, többször úgy éreztem a napokban, hogy talán meg sem történt az adott szituáció, de ez csak érzés szintjén volt itt, hiszen mindenre emlékeztem, valamint mintha nem is korábbi önmagam lennék, mintha megváltozott volna a környezet körülöttem) panaszoktól szenvedek.
Arra gondolok, hogy pánikbeteg lettem, amit stresszes életem és korábbi családi problémák váltottak ki. Gondolom a környezetváltozás volt a végső kiváltó ok, ami előhozta a panaszokat.
Mit javasol, mit tegyek, hogy ezek a kellemetlen tünetek enyhüljenek? Mindenképp gyógyszeres kezelésre van szükség (amitől nagyon tartok)?
Köszönöm válaszát!

| derealizációs, szorongásos panaszok, kezelés, stressz
| Bezzegh, É.; Az Orvos válaszol - Dr. Bezzegh Éva 2013 ;18(januári)   InforMed

Válasz:  Sajnos nem tudom értelmezni a" pár nappal ezelőtti kérdező "utalását. Ezen a fórumon az utóbbi időben nem emlékszem hasonló témájú kérdésre, lehet más fórumon tette fel. Nekem az a tapasztalatom, hogy minél több fórumon és minél több szakembernek teszi fel a kérdező a kérdését-legalábbis pszichiátriai, pszichológiai témákban biztosan- annál jobban összezavarodik.-A személyes vizsgálatot sok esetben nem-- mint jelen esetben sem-- lehet elkerülni. Hogy kiegyezik gyógyszeres kezelésben, vagy vállalja a sokkal nagyobb befektetést igénylő egyéb, főleg pszichoterápiás kezelést, az nagyrészt a pácienstől,Öntől függ.

Kapcsolódó cikkek a Szorongásos betegségek (pánik, fóbia, kényszerbetegségek, stressz) rovatban olvashatók.

2013-01-14 07:16:21
| derealizációs, szorongásos panaszok, kezelés, stressz

Web Design & Development Prowebshop