Légszomj - Lelki oka lehet?

Kérdés:  4 hete apukám gyomorvérzés miatt összeesett itthon, vért hányt. Én és anyukám nagyon megijedtünk, mikor így találtunk rá, bennem ott hirtelen az tudatosult, hogy elvesztettük és a szemünk láttára hal meg. Szerencsére ez nem így történt, apukám azóta felépült.
Nekem aznap este lefekvés előtt erős szívdobogásérzetem lett és nehezen kaptam levegőt, ilyet előtte még soha nem éreztem. Akkor éjjel áthívtam a páromat hozzám, mert elkezdtem félelmet is érezni magamban. Aztán rá két napra megint előjött a légszomj és azóta is tart, hol erősebb, hol gyengébb megjelenési formában, olykor erős sóhajtozás van jelen, vagy folyamatos ásítás.
Ez esetleg betudható egy szorongásos állapotnak, vagy mivel lehet összefüggésben? A Sedatif pc nevű homeopátiás szert próbálom szedni pár napja.
Válaszát előre is köszönöm!

| légszomj, szorongás, kezelés
| Bezzegh, É.; Az Orvos válaszol - Dr. Bezzegh Éva 2013 ;18(februári)   InforMed

Válasz:  Nagyon valószínű, de érdemes lenne azért orvossal is megnézetni magát, aki javasolni tudna megfelelő terápiát is.

Kapcsolódó cikkek a Pszichoszomatikus betegségek rovatban olvashatók.

2013-02-20 06:48:34
| légszomj, szorongás, kezelés

Hogyan küzdjük le a COVID-19 hírek miatti szorongást?

Jelenleg képtelenség bármit tenni anélkül, hogy ne hallanánk a "koronavírus" szót. A közösségi média tele van a COVID-19 említésével; a híroldalak nem tudnak lépést tartani a folyamatos frissítésekkel.


Pelenkázza magát a személyzet

A koronavírus-járvány elleni küzdelem rendkívüli nehézségeket jelent a járvány kiindulópontjának számító, közép-kínai Vuhanban működő kórházaknak és dolgozóiknak.


Zúg a fülem!

Kisebb-nagyobb sistergés, átmeneti vagy állandó sípolás, zúgás. Bizony sokan küzdenek ezekkel a nyugalmat teljesen ellehetetlenítő, néha örjítőnek tűnő problémákkal. Szerencsére vannak, akiknél még van mód segítségre - lássuk, hogyan!


A körömrágás kezelése

A körömrágás nem pusztán rossz szokás, hanem a stressz vagy a megszállott-kényszeres viselkedési rendellenesség egyik leggyakoribb tünete.


Prosztatarák

A prosztatarák rendkívül gyakori, pontos oka azonban nem ismert.


Web Design & Development Prowebshop