OCD

Kérdés:  25 éves miskolci fiatalember vagyok, ikerterhességből származom, 7 évvel ezelőtt lettem kényszerbeteg, mikor autóvezető vizsgára készültem. Éveken keresztül szedtem Anxiront 3x2, Sertralint 3x50 mg-ot, 2 évig voltam tünetmentes, aztán visszajöttek a kényszereim, a mai napig nem gyógyultam meg.
Jelenleg nagyon rossz állapotban vagyok, szörnyűek a napjaim, gyötörnek a negatív kényszergondolataim. Egy másik pszichiáterhez fordultam, aki OCD-t és bipoláris effektív zavart állapított meg. Jelenlegi gyógyszereim 2x1 Liticarb 500 mg, 1x50 mg Lamolep reggel, Este Faxiprol 150 mg, Depakine Chrono 500 mg este. Semmilyen javulást nem tapasztalok.
Nem tudom, hogy esetleg csak mérgezem magam a gyógyszerekkel? Nagyon el vagyok keseredve, meggyógyulok valaha ebből? Ez szörnyű! Hová fordulhatnék még segítségért? Már sokszor megfordult a gondolatomban, hogy minek is élek így? Mindig csak a rossz gondolatokat generálom, amiktől szenvedek.
Válaszát előre is köszönöm!

| kényszerbetegség, kezelés, rosszabbodás kezelése
| Bezzegh, É.; Az Orvos válaszol - Dr. Bezzegh Éva 2013 ;18(áprilisi)   InforMed

Válasz:  Ha jól értem, van egy betegsége, és van hozzá egy kezelője, aki nem az, aki eddig volt. A kényszerbetegséget mindig is pszichiáterek kezelik, gyógyszeres és pszichoterápiás módon. Lehetnek jobb és rosszabb periódusok. Hogy Önnél konkrétan mi a helyezet, csak leírás alapján nem tudom megmondani. Fontos, hogy legyen egy megbízható orvosa, akivel rendszeresen kommunikál.

Kapcsolódó cikkek a Szorongásos betegségek (pánik, fóbia, kényszerbetegségek, stressz) rovatban olvashatók.

2013-04-18 06:13:04
| kényszerbetegség, kezelés, rosszabbodás kezelése
hirdetés
hírdetés
data-full-width-responsive="true">
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop