Mánia - Dühroham

Kérdés:  Mi lehet annak az oka, hogy sok mindent bebeszélek magamnak? Például, nagyon vigyázok a saját cuccaimra, órámra, szemüvegemre stb. nem bírom elviselni, hogy más hozzáérjen. A legutóbbi alkalommal az órám mellett, ahova én letettem egy kalapácsot véltem felfedezni. Azzal a célzattal hozta be a feleségem a szobába és tette az órám mellé az asztalra, hogy majd ezzel egy képet teszek fel a falra! Az első reagálásom az volt, hogy kérdőre vontam a feleségemet, hogy nem tette rá véletlenül a kalapácsot az órámra, nem ért-e hozzá? Bár ő mondta, hogy nem. Nekem a mai napig is az jár a fejemben, hogy biztos rátette az órámra a kalapácsot és ez nálam sajnos dührohamokkal jár. Ordítok, izzadok, a pulzusom az égig ugrik.
Kérem, segítsen nekem, ez mitől van? Ezek a dolgok már régóta vannak nálam!
Tisztelettel!

| szorongás, kényszergondolat, dühroham, kezelés, dühroham
| ; Az Orvos válaszol - Dr. Bezzegh Éva 2013 ;18(januári)   InforMed

Válasz:  Érzékelem, hogy kérdését már másik fórumban is feltette és ott megválaszoltam, már meg is jelent. A speciális félelmeit kísérő kissé kényszeres viselkedésről és a dührohamokról most értesülök.
Pontosan ki kellene vizsgálni, mi okozza ezt a viselkedést, látom Önt is zavarja. Ezen az egyszerű nyugtató nem segít, sajnos levelezés útján sem lehet segíteni. Csak abban tudom megerősíteni, hogy a probléma komoly, orvosi, pszichiátriai vizsgálatot és kezelést igényel.
Viszont vélhetőleg kezelhető.

Kapcsolódó cikkek a Szorongásos betegségek (pánik, fóbia, kényszerbetegségek, stressz) rovatban olvashatók.

2013-07-18 20:23:33
| szorongás, kényszergondolat, dühroham, kezelés

Web Design & Development Prowebshop