Szorongás, félelem

Kérdés:  A családom hétfőn hajnalba utazni szeretne Horvátországba. Engem is szeretnének elvinni, de nekem már évek óta van az autóba - ERŐS szorongásom, félelmem. A Honvéd kórházban 1995-től kezeltek Seroprammal, Citoprammal és ezeket el tudtam hagyni, azonban a Rivotrilt még ma is szedem R: 0,5 ha szükséges este is 0,5-öst.
Milyen adagban szedhetném a Rivoltrilt az utazás alatt? Citopramom is van itthon. Mit tegyek? Tudom, ezt kezeltetni kellene.
Nagyon köszönöm válaszát!
HC: Azt érzékelem, hogy az utolsó pillanatban kapkod, hosszú ideje megoldatlan problémája most aktualizálódott. Sajnos irreális elképzelései vannak-az orvos-válaszol fórum válaszolási lehetőségeiről, mire ez a válasz megjelenik, Ön már valószínűleg autózni fog Horvátország felé - vagy nem. Rivotrilt szedhet naponta akár 3- at is, de ez nem fogja megoldani a problémáját, esetleg egy napra. Nincs értelme orvosi felügyelet és vizsgálat nélkül elkezdeni egy régen bevált de "parkolópályára" tett gyógyszert, mire kialakul a hatása, az lehet 2-3 hét. Szakmailag a Rivotrilt indokolt különben gyorsan elhagyni és a Citapramot szedni hosszan. Lehet, ha ez így történik, most gond nélkül nézne az utazás elébe. Akárhogy is sikerül a nyaralás, jelentkezzen személyesen is orvosnál, ha visszajött, hiszen így kezeletlenül sokmindenről lemaradhat az életében.

| szorongás, utazási fóbia, megfelelő kezelés.
| Bezzegh, É.; Az Orvos válaszol - Dr. Bezzegh Éva 2013 ;18(augusztusi)   InforMed

Válasz:  

Kapcsolódó cikkek a Szorongásos betegségek (pánik, fóbia, kényszerbetegségek, stressz) rovatban olvashatók.

2013-08-20 02:46:23
| szorongás, utazási fóbia, megfelelő kezelés.

Web Design & Development Prowebshop