Pánikbetegség, generalizált szorongás

Kérdés:  4 eve panikbetegsegben szenvedek, 4 honapja hogy nem szedek semmi gyogyszert, bar azota genezalizalt szorongasom lett – igaz, a panikroham egyszer sem jelentkezett azota.
Mikor mar ereztem, hogy kozeledik, akkor legzogyakorlattal sikerult idejeben leállitanom, amit a psyhoterapian tanultam. Bar az orvosok azt mondjak, hogy tovabbra is szednem kellene az antidepit, de mar gyogyszerundorom lett, meg 2 even belul babat is szeretnek.
Sokszor erzem magam levertnek, faradtnak, kedvetlennek és meg most sem talaltam meg a motivaciot az eletemben, dönteskeptelen, hatarozatlan vagyok. Gyakran szedulok, remegek, hanyigerem, ajulaserzes és buta gondolataim vannak. Nincs kedvem fel sem kelni, igaz, hogy jarok munkaba, letudom a dolgokat, és nagyjabol ennyi, ugy erzem, semmi nem tudna ugy igazan örömet okozni.
Tanacstalan vagyok. Mit tegyek? Nehezseget okoz az élet, ugy vagyok vele, hogy kibirom a napokat, bar sokszor felek, hogy rosszabbodhat, kialakul netalantan mas! Ugy tartom, hogy a szorongas nem veszelyes, megelem a napokat, meg ha nehezebbre esik is mint masoknak, nagy ritkan vannak szorongasmentes napjaim, varom ezeket a napokat.
Nyugtatokra nem szeretnek raszokni, ha mar nagyon nem birom, akkor ritkan bekapok a leggyengebbol egyet, de ez igy nem élet egy 25 éves lany szamara.
Legjobban akkor erzem magam, ha alszom. Mit tegyek?

| szorongás, depresszió, gyógyszeres kezelés, pszichoterápia, gyermekvállalás.
| Bezzegh, É.; Az Orvos válaszol - Dr. Bezzegh Éva 2013 ;18(októberi)   InforMed

Válasz:  Leírása alapján azt látom, hogy talán valamelyest javult az előző állapotaihoz képest, de nem gyógyult meg teljesen. Ha depressziós és nem akar gyógyszert szedni akkor rendszeres intenzív pszichoterápiára kell járnia vagy egy pszichoterápiás osztályra befeküdni mert csak így van remény arra hogy javul az állapota. Mivel nem ismerem, nem tudhatom a pontos helyzetét de valószínű hogy igaza van az orvosainak ha javasolják még a gyógyszert. Ahogy most érzi magát még korainak tűnik a gyermekvállalás.

Kapcsolódó cikkek a Szorongásos betegségek (pánik, fóbia, kényszerbetegségek, stressz) rovatban olvashatók.

2013-11-24 19:32:30
| szorongás, depresszió, gyógyszeres kezelés, pszichoterápia, gyermekvállalás.

Web Design & Development Prowebshop