Szociális problémáim vannak

Kérdés:  Egyre inkább azt veszem észre magamon, hogy félek mindentől és ez teljesen bekebelez. Félek már állásinterjúra is elmenni, félek az ismeretlentől az ismeretlen emberektől, hogy kifiguráznak, hogy kibeszélnek a hátam mögött. Ezért nem merek már ismerős nélkül szinte sehova elmenni és nem tudom, hogyan változtassak ezen? Ezt senkinek el sem merem mondani.
A barátnőmet egyre jobban nyomasztja, hogy nincs munkám és persze 3 interjút is úgymond elmulasztottam már emiatt és persze neki mindig azt mondtam, hogy ott voltam, érdekes volt stb. és hogy majd értesítenek.
Fogalmam sincs, mi lehet a bajom, és miért lettem ilyen!

| szorongás, stressz, emberektől való félelem, kivizsgálás, kezelés
| Bezzegh, É.; Az Orvos válaszol - Dr. Bezzegh Éva 2014 ;19(januári)   InforMed

Válasz:  Úgy látom hogy belekerült egy kóros körbe, amikor az izolációja miatt szorong de a szorongása miatt kerüli az embereket és a társas helyzeteket, de egzisztenciális veszélybe is kerül ha nem lesz munkája. Mivel a szorongása, az emberektől és a kimozdulástól való félelme vélhetőleg beteges méreteket öltött, érdemes lenne személyesen is megkeresni egy terapeutát, pszichológust, pszichiátert. Van kiút ebből az állapotból: Gyógyszeres kezelés, pszichoterápia.
www.bezzegheva.hu

Kapcsolódó cikkek a Szorongásos betegségek (pánik, fóbia, kényszerbetegségek, stressz) rovatban olvashatók.

2014-01-16 03:14:39
| szorongás, stressz, emberektől való félelem, kivizsgálás, kezelés

Web Design & Development Prowebshop