Szomatizációs betegség

Kérdés:  Nagyon sok betegségem van, az utóbbi most derült ki. Súlyos állapotban vitt be a mentő - szédülök, fejfájás, asztma, súlyos allergia. Műtétek voltak: nőgyógyászati, kapu sérv, epeműtét, vérnyomásom magas, pulzus is, ízületi, gerinc, sokat esek el, izzadok, de jéghideg a kezem és a lábam, pszichiátria, ideggondozó.
Közel több mint 20 éve sokat voltam tüdőszanatóriumba, öngyilkos is voltam, senki nem segít. Feledékeny vagyok, sokat alszom, elfelejtek enni, gyenge és fáradt vagyok. Zsibbad a kezem és a lábam.
1 éve féloldalam lezsibbadt, kaptam pár injekciót, a lányomat behívta az orvos és közölte vele, idegösszeomlásom volt. Infúziót kaptam - 1000 ml Salsolban 1 amp. Algopyrin, 3 gr Nootropil, 1 amp. Cercual iv.
Nem vagyok rehabilitálható, leszázalékolt sem, ilyen idegi állapotban még nem voltam, halálfélelmem van, irtózok mindentől, ki sem mozdulok otthonról - internet is azért van, hogy játszani tudjak, zenét hallgassak. Alszom, nem érdekel semmi, mit tegyek?
Várom válaszát!

| szorongás, szomatizációs zavar, idegösszeomlás, halálfélelem
| Bezzegh, É.; Az Orvos válaszol - Dr. Bezzegh Éva 2014 ;19(januári)   InforMed

Válasz:  Sajnálom, hogy ilyen sok betegsége van. Nem tudom, milyen segítséget vár tőlem? Leírta a betegségeit, a kezeléseket is részben. Sajnos ennyi bajra nincs egy általánosan ajánlható szabály vagy gyógymód. Mindig attól függ a kezelés, mely betegségei a dominánsak. Ha most a pszichés hátterű, szomatizációs betegsége a legfontosabb, akkor kérje hogy utalják be pszichiátriai jellegű intézménybe, esetleg hosszabb kezelésre hogy helyre jőjjön.
www.bezzegheva.hu
dr@bezzegheva.hu

Kapcsolódó cikkek a Szorongásos betegségek (pánik, fóbia, kényszerbetegségek, stressz) rovatban olvashatók.

2014-01-27 05:04:15
| szorongás, szomatizációs zavar, idegösszeomlás, halálfélelem

Web Design & Development Prowebshop