Mitől lehet?

Kérdés:  36 éves férfi vagyok. 8 éve (2006 óta) szedek Nebiletet napi felet meg Exforge 5/80-as vérnyomáscsökkentőt reggel azt is egy felet a vérnyomásomra. Alaphelyzetben is 90, 100 volt a pulzusom, ezért írták fel annak idején a béta blokkolót.
Extráim vannak már nagyon régóta, nem sok naponta, valamikor nincs, valamikor 5, 6 egy nap, de én ezt nagyon rosszul élem meg. Utána fulladás, gyors szívdobogás és nagyon rosszul vagyok.
Újabban a leg váratlanabb helyzetben (és ez lenne a kérdésem is) egy extra után 5-6 másodpercig össze-vissza ver a szívem, fulladok, a mellkasomon nyomásérzés van és utána nagyon gyors szívdobogás jön rám. Gondolom a nagy ijedtség is közrejátszik és 5-10 perc múlva helyreáll és jobban leszek.
Most voltam két hete éves kardiológiai vizsgálaton és ott a szívultrahang és az EKG-val minden rendben volt. Azt leszámítva, hogy ideges típus vagyok 85-90 volt a pulzusom.
Mitől van ez az extra utáni ritmuszavar? Egyek a Nebiletből este is? Szedek most magnézium pezsgőtablettát is napi 1 db 250 mg-sat. Jól teszem?
Most nem éreztem ezt a dolgot egy hete. Ez csak egy pár hónapja van. Nem kávézok, nem iszok energiaitalt. Boldog családban élek. Könnyen stresszelem magam.
A stressztől lehet ez? Kérem, adjon egy kis ötletet, hogyan tudom legyőzni az extrákat? Nagyon nagy tiszteletem a segítségéért! Minden jót kívánok!

| szorongás, stressz, kardiológiai kivizsgálás, pszichiátriai jellegű kivizsgálás
| Bezzegh, É.; Az Orvos válaszol - Dr. Bezzegh Éva 2014 ;19(februári)   InforMed

Válasz:  Úgy érzékelem, hogy egy ötlettel azért nem orvosolható a helyzetet. A kardiológustól sem ötletet várt, hanem rendszeres kivizsgálásokon vett részt és gyógyszereket szed. Elképzelhető, hogy jelentős szerepet játszik panaszaiban a szorongásos tényező, lelet "rárakódott" ideges tünet. Ezt ki kellene vizsgálni, személyesen pszichiáternél.-Fontos lenne azért először megbeszélni a kardiológusával, hogy ő mire véli az extra utáni ritmuszavart. Vélhetőleg pszichiátriai szempontból gyógyszeres kezelés illetve optimális-esetben pszichoterápia segíthet.
www.bezzegheva.hu
dr@bezzegheva.hu

Kapcsolódó cikkek a Szorongásos betegségek (pánik, fóbia, kényszerbetegségek, stressz) rovatban olvashatók.

2014-02-07 09:29:58
| szorongás, stressz, kardiológiai kivizsgálás, pszichiátriai jellegű kivizsgálás

Web Design & Development Prowebshop