Pánik

Kérdés:  Mikortol szamit valaki panikbetegnek? Nekem eddig ketszer volt, de azota felek legbelul, hogy ujbol elojon, rossz erzes, es ami meg aggaszt, hogy azelott nagyon szerettem utazni, menni ide-oda amoda, most mar abszolut nincs kedvem autoba ulni vagy buszra szallni, de setalni azt nagyon szeretek, naponta tobbszor is kimegyek a varosba, szinte minden nap, az nem okoz gondot ha egyedul, ettol nem felek, mint mas emberek, akik mar felnek kimenni egyedul is barhova - velem nem igy van. Remelem ez kesobb sem fog megvaltozni!
Jarok pszichiaterhez, antidepresszanst is szedek: Serlift, 100 mg. Azelott 50 mg szedtem, de karacsonykor rosszul voltam es felemelte az adagot.

| szorongás, pánikzavar, gyógyszeres kezelés
| Bezzegh, É.; Az Orvos válaszol - Dr. Bezzegh Éva 2014 ;19(februári)   InforMed

Válasz:  A pánikbetegség, pánikzavar, szorongásos betegség hasonló kategóriák de mégsem ugyanazt jelentik. Kettőnél több pánikroham utalhat pánikzavarra. Levélben, személyes vizsgálat nélkül nincs nagy jelentősége hogy pontosan miről van szó, terápiásan sem, mert ezen hasonló betegségeknek nagyon hasonló a terápiája is.-Ha jár pszichiáterhez , gyógyszert szed esetleg egyéb gyógyszer nélküli lehetőségeket is igénybe vesz mint relaxáció, jóga vagy intenzív sport, sokkal többet nem tehet a gyógyulása érdekében. Még a pszichoterápia jön szóba mint oki terápia, de ehhez igen nagy motiváció és kitartás szükséges.
www.bezzegheva.hu
dr@bezzegheva.hu

Kapcsolódó cikkek a Szorongásos betegségek (pánik, fóbia, kényszerbetegségek, stressz) rovatban olvashatók.

2014-03-03 05:22:29
| szorongás, pánikzavar, gyógyszeres kezelés
hirdetés
hírdetés
data-full-width-responsive="true">
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop