Gyógyszerről való leszokás

Kérdés:  Sajnos már elég régóta depresszióban szenvedek, amire nyugtató ként a Xanaxot szedem. Sajnos a kényszer miatt, ami azt jelenti, hogy a munkahelyemen, meg tudjam a helyem állni, akkor az itthoni problémák könnyebb elviselése miatt sajnos egyre többet kellett szednem - már ott tartok, hogy sajnos napi hat szemet veszek be a 0,5-ösből. Mellé még a gerincproblémám miatt szedem a Tramadolt napi 3 szemet.
1993-ban kaptam ezt a betegséget, akkor még az Andaxint szedtem, de arról vagy 1,5 évig le tudtam szokni, úgy, hogy mellé szedtem már sajnos nem emlékszem a gyógyszer nevére, de tudom, hogy természetes gyógynövényből készült szert. Együtt elkezdtem szedni a kettőt és fokozatosan hagytam el az Andaxint. Már hiába próbálkoztam a Xanax elhagyásával is, semmi eredménye.
Orvoshoz nem járok vele, mert a háziorvosom tudja a betegségem okát, így kiírja nekem általános receptre. Próbáltam ilyen természetes gyógyszert is keresni, de eddig semmilyen sikerrel. Nagyon szeretnék túllenni ezen a problémámon, de az életkörülményeim nem engedhetik meg.
A férjemmel is, ha megpróbálom a panaszomat megbeszélni, semmilyen segítséget nem várhatok tőle. A testvéreim nem is tudják a problémámat. Van olyan nap, mikor nem kell ennyi adag, de sajnos mivel műszakban dolgozom, nem tudok a problémámon segíteni.
Ezért kérném az Ön segítségét! Tudom, hogy azt fogja tanácsolni, forduljak szakorvoshoz, amit én szeretnék elkerülni. Van más megoldás?
Tisztelettel!

| gyógyszer, -függőség, pszichiátriai segítség.
| Bezzegh, É.; Az Orvos válaszol - Dr. Bezzegh Éva 2014 ;19(áprilisi)   InforMed

Válasz:  Megértem a nehézségeit, és azt is, hogy szeretne egyedül úrrá lenni a függőségén. Sajnos jól látja, hogy ez egyedül, szakorvosi segítség nélkül nem fog menni. Néhány információ alapján, amit megosztott egy egész problémahalmazra, amit csak sejteni lehet, sajnos nem lesz elég egy netes tanácsadás vagy valamilyen recept nélküli szer. Annál is inkább, mert a szorongáscsökkentőtől való függősége kombinálódik az igen erős, félszintetikus morfinszármazékhoz való hozzászokással is. Nem értek egyet azzal, hogy nincs más megoldás és a háziorvosa érti az okait, ami miatt szeretné elkerülni a szaksegítséget. Ha komolyan gondolja, hogy segítséget szeretne, lépjen és meglátja, érdemes lesz kicsit más megoldásokat is keresni. Ez a munkaképessége és a párkapcsolata megmaradásában is segíthet.
www.bezzegheva.hu
dr@bezzegheva.hu

Kapcsolódó cikkek a Gyógyszer a családban rovatban olvashatók.

2014-05-27 22:52:54
| gyógyszer, -függőség, pszichiátriai segítség.
data-full-width-responsive="true">

Web Design & Development Prowebshop