Elmebeteg lehet a zaklatónk?

Kérdés:  Egy, a hetvenes évei végén járó nő már évtizedek óta a falunkban kiválaszt magának családokat, akiknek tagjai után a nyílt utcán üvölt és átkozódik, és jövőbeni bajokkal fenyegetőzik (sajnos volt eset, hogy ezekből következett is be tragédia).
Néhány éve a mi családunkra is sor került. Legjobb tudomásunk szerint semmit nem követtünk el ellene. Most ott tartunk, hogy huszonéves gyermekeink után azt ordítozza, hogy "meg fogtok dögleni" meg, hogy "öljétek meg a papot" (templomba járó, vallásos emberek vagyunk). Reggelente munkába menet rendszeresen megjelenik a házunk előtt és ott zajlik a nem éppen épületes "műsor".
Érdekes, azonban, hogy ott, ahol sok ember van együtt (falunap, temetés, egyéb rendezvény) békén hagyja a "kiválasztottjait" és normálisan viselkedik. A problémánkat a nem itt élő gyermekeinek jeleztük, de nem történt semmi.
Mit lehet tenni? Egyre nehezebb elviselni a szinte mindennapossá vált lelki zaklatást.

| zaklatás, pszichés zavar, bejelentés, feljelentés, veszélyeztető viselkedés.
| Bezzegh, É.; Az Orvos válaszol - Dr. Bezzegh Éva 2014 ;19(júniusi)   InforMed

Válasz:  Hát sajnos elképzelhető hogy valamilyen pszichés zavara van az illetőnek, vélhetőleg kezelés nélkül van. Talán érdemes lenne-a hatóságoknak- rendőrség, gyámhatóság- bejelenteni, hogy zavarja önöket. Sajnos a közvetlen veszélyhelyzet okozásán kívül nincs más ok arra, hogy valakit akarata ellenére kivizsgáljanak vagy kezelésbe vegyenek.
www.bezzegheva.hu
dr@bezzegheva.hu

Kapcsolódó cikkek a Skizofrénia és paranoia rovatban olvashatók.

2014-07-10 21:03:33
| zaklatás, pszichés zavar, bejelentés, feljelentés, veszélyeztető viselkedés.
hirdetés
hírdetés
data-full-width-responsive="true">
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop