Fulladásos roham

Kérdés:  Mostanában elég nagy stressz ért engem (párkapcsolati probléma), és fulladásos rohamokat kapok. Úgy tudnám leírni, hogy mikor már nagy stresszhelyzetben vagyok, felhergelem magam, aggodalmaskodok, akkor a sírással együtt, elkezdődik egy igen intenzív zihálás, amit szájzsibbadás követ, majd zsibbadnak az ujjbegyeim, majd hirtelen minden elsötétül, és csak azt hallom, hogy zihálok, de semmi mást nem észlelek a környezetemből.
Sajnos már 4 ilyen eset is volt, és ami a legjobban megijesztett és megértettem, hogy ez nem teljesen normális, a hisztiroham. Amikor a párommal szerelmeskedtem, akkor is kijött. Pedig ott, abban a helyzetben, nem voltam sem szomorú, sem stresszhelyzetben.
Ez mi? Esetleg tudok tenni valamit, hogy ez többé ne forduljon elő? Kerülöm már az olyan esetet, mikor megint kijönne, de sajnos már egyre többször érzem magamon, hogy kisebb nyomás alatt is újra lenne!

| szorongás, stressz, fulladásos roham, hiperventilláció.
| Bezzegh, É.; Az Orvos válaszol - Dr. Bezzegh Éva 2014 ;19(augusztusi)   InforMed

Válasz:  Először is pontosan meg kellene vizsgálni, hogy miről is van szó. Nem helyeslem, hogy leszólja az állapotát és hisztirohamnak nevezve elintézi. Forduljon háziorvoshoz majd pszichiáterhez, ez nem fog elmúlni magától.
www.bezzegheva.hu
dr@bezzegheva.hu

Kapcsolódó cikkek a Szorongásos betegségek (pánik, fóbia, kényszerbetegségek, stressz) rovatban olvashatók.

2014-08-11 01:10:33
| szorongás, stressz, fulladásos roham, hiperventilláció.

Web Design & Development Prowebshop