Szorongás, pánik

Kérdés:  Ez év áprilisában diagnosztizálták nálam a szorongásos pánikzavart. Október 22-ig úgy ahogy megvoltam (bár szinte állandó jelleggel enyhe diszkomfort-érzésem volt, rossz közérzet stb.).
Most immár 3 hete olyan nagyfokú lett ez az állandó rosszullét, hogy szinte elviselhetetlen: hányinger, émelygés, enni nem tudok, fent lenni is alig, a nap nagy részében fekszem. A pszichiáter tanácsára mégis csak elkezdtem szedni egy Stimuloton 50 mg-os gyógyszert (bár sokáig ellenálltam még a nyáron is) a nyugtató (Frontin 0,25 mg) mellé.
Ez a diagnózis okozhat ilyen és ennyire hosszú ideig fennálló testi tüneteket?
Köszönöm válaszát!

| szorongásos betegség, gyógyszeres kezelés, pszichoterápia.
| Bezzegh, É.; Az Orvos válaszol - Dr. Bezzegh Éva 2014 ;19(novemberi)   InforMed

Válasz:  A diagnózis nem, a betegség igen. Persze neten keresztül nem tudom megállapítani, hogy az-e a baja, amit mondott az orvosa. Ha úgy érzi elvesztette a bizalmat, mert már ilyen hosszú ideje szenved és nem javul a kezelés hatására sem, megvizsgáltathatja magát másik orvossal is.-A Stimuloton hatása 2-3 hét szedés után érezhető, a mellékhatásai viszont azonnal jelentkeznek. Ha a fent leírt betegsége van, 3 hét gyógyszerszedés vagy 4-6 hónap intenzív pszichoterápia után várhatóan elmúlnak a tünetei.
www.bezzegheva.hu
dr@bezzegheva.hu

Kapcsolódó cikkek a Szorongásos betegségek (pánik, fóbia, kényszerbetegségek, stressz) rovatban olvashatók.

2014-11-23 00:06:23
| szorongásos betegség, gyógyszeres kezelés, pszichoterápia.
hirdetés
hírdetés
data-full-width-responsive="true">
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop