Kihez fordulhatok, mit tegyek?

Kérdés:  32 éves kismama vagyok. Édesanyám problémája miatt szeretnék tanácsot kérni. 2012-ben meghalt az édesapám, majd a nagybátyám, ezt az anyám nem tudja feldolgozni.
Idén októberben rákényszerültem, hogy visszaköltözzek az élettársammal a szülői házba, de az óta nincs nyugtunk, az édesanyám mindenbe beleszól, zsarol, ráadásul gyógyszert szed (depresszióra) és italozik.
Kisbabát várok, de ahelyett hogy boldogságban telnének a várakozás napjai, az anyám folyton zsarol, hogy öngyilkos lesz. Nem tudom, mit tehetnék, de már ezt nem lehet ép ésszel kibírni.
Eddig albérletben laktunk, de telefonon is folyton zaklatott, hogy milyen egyedül van, milyen rossz neki, de hiába a kezelőorvosánál csak a gyógyszereit íratta fel és nem hajlandó megoldást keresni. Mindenért engem okol. Itt lakunk az sem jó, ha külön, akkor sem tud magával mit kezdeni, csak terrorizál.
Kihez fordulhatok segítségért?
Köszönettel, egy kétségbeesett kismama.

| depresszió
| Bezzegh, É.; Az Orvos válaszol - Dr. Bezzegh Éva 2014 ;19(decemberi)   InforMed

Válasz:  Valóban nehéz helyzetben van, Önnek most a saját családjára kell koncentrálni és nagyon nem jó a kényszerű együttlakás. Messzire vezetne annak elemzése, hogy hogyan jutott ide az anya- gyermek kapcsolat hogy az édesanyja zsarolja Önt, Ön meg hagyja. Ennek akár elemzése akár a megoldás keresése a maga számára mindenképp meghaladja egy fórum kereteit. Javaslom, hogy személyesen beszélje ezt meg egy pszichiáterrel, pszichológussal. A maga és a gyermeke egészsége érdekében "olcsóbb" lenne, ha külön költöznének, de ez önmagában nem elég.
www.bezzegheva.hu
dr@bezzegheva.hu

Kapcsolódó cikkek a Depresszió és mánia rovatban olvashatók.

2014-12-08 06:18:37
| depresszió
hirdetés
hirdetés
data-full-width-responsive="true">
hirdetés

Web Design & Development Prowebshop