Gyógyszer szedése terhesség esetén

Kérdés:  Évek óta pánikbetegséggel küszködök, sokszor fáj a fejem és szédülök is. A Cipralexet sikerült elhagynom, de Xanax 0,25-öt szedek, vagyis ennek a felét reggel és este.
Sokszor próbáltam már elhagyni kisebb-nagyobb sikerrel, de mégis arra került a sor, hogy kénytelen voltam beszedni. Viszont a párommal szeretnénk most már kisbabát. A gond, hogy a Xanax nélkül nem jó a közérzetem - fáj a fejem, szédülök -, bár ha szedem, akkor is sokszor vannak ezek a tünetek.
Esetleg létezik valamilyen gyógynövény, homeopátiás szer, amit terhesség alatt is lehet szedni, hogy ne legyek rosszul és persze a babának se legyen baja? Így nem merek babát vállalni, vagyis nem szeretném, ha a babának baja lenne, illetve azt sem szeretném, hogy az egész terhesség alatt rosszul legyek.
Mit tanácsol?
Előre is köszönöm a válaszát!

| terhesség, gyógyszeres kezelés, szorongásos betegség gyógyítása gyógyszer nélkül
| Bezzegh, É.; Az Orvos válaszol - Dr. Bezzegh Éva 2014 ;19(decemberi)   InforMed

Válasz:  Érdemes lenne meggyógyulni mielőtt babát vállal. Maga miatt is és a baba miatt is. Nemcsak gyógyszeres kezelés létezik, de egy felsorolás alapján nem tud meggyógyulni. Javaslom, hogy forduljon ismét pszichiáterhez, hogy átbeszéljék ezt a helyzetet. Vizsgálat után, személyesen vélhetőleg én is tudnék segíteni, de anélkül nem tudom vállalni.
www.bezzegheva.hu
dr@bezzegheva.hu

Kapcsolódó cikkek a Gyógyszerszedés és terhesség rovatban olvashatók.

2014-12-28 23:29:12
| terhesség, gyógyszeres kezelés, szorongásos betegség gyógyítása gyógyszer nélkül
hirdetés
hírdetés
data-full-width-responsive="true">
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop