Depresszió, pánikbetegség

Kérdés:  A páromat depresszióval kezelték, szedett rá Frontint is, de emellett társult hozzá pánikbetegség is.
Most olyan problémám lenne, hogy beképzelt betegsége van. Beképzeli, hogy bélgyulladása van, és hogy a gyógynövény gyógyszer kikezdi a belét. Revaleg extrát szed, 500-ast.
Megvizsgálták a belét, bélgyulladást nem diagnosztizáltak nála, vagyis az egész testét átnézték, nem találtak nála bajt, de ő mégis azt mondja, itt fáj, ott fáj, szaladgál orvosról orvosra, az orvosok kivannak tőle és a családja is. Elvisszük orvoshoz, mire odaérünk, jobban van.
Mit tehetek ezzel? Szembesítsem vele, hogy pszichiátert keressen fel, amíg nem késő? Mindig meg akar halni, mert ő beteg, de sehol sem találtak bajt, mégis beképzeli és hihetően elő is adja.
Segítséget kérek, mit tehetek ez ügyben vagy már nagy a baj?!

| depresszió, pánikbetegség, testi tünetek szervi alap nélkül, pszichiátriai kezelés.
| Bezzegh, É.; Az Orvos válaszol - Dr. Bezzegh Éva 2015 ;20(februári)   InforMed

Válasz:  A pánikbetegség, a depresszió és a leírt valószínűleg lelki hátterű testi tünetek ugyanarról a belső feszültség, szorongás tőről fakadnak, amit pszichiáter, pszichoterapeuta tudna jól kezelni. Nem "szembesíteni" kell a párját, hogy pszichiátert keressen fel, ennek olyan rossz hangulata van, hanem egyszerűen el kell kísérni pszichiáter szakorvoshoz, aki megvizsgálja, és remélhetőleg elrendeli a megfelelő terápiát. Ilyenkor gyógyszeres és pszichoterápia az, ami hatékony.
www.bezzegheva.hu
dr@bezzegheva.hu

Kapcsolódó cikkek a Depresszió és mánia rovatban olvashatók.

2015-02-13 08:16:07
| depresszió, pánikbetegség, testi tünetek szervi alap nélkül, pszichiátriai kezelés.

Web Design & Development Prowebshop