Kinek szólhatnék? Mit csináljak?

Kérdés:  14 éves vagyok. Nem tudom, hogy kihez fordulhatnék ezekkel a tünetekkel, senki sem tud róla csak én. Néha rám tör ez a valami, ami 15 percig is eltart. Ilyenkor szédülök, hányingerem van, remegek és szörnyen nehéz levegőt venni, olyan, mintha valami nyomná a mellkasomat. Ilyenkor annyira rosszul vagyok, hogy sokszor már azt hiszem, elájulok.
Van bennem ilyenkor egy nagyon rossz érzés, amit nem tudok megmagyarázni. A legutóbbi esetnél például szó szerint elkezdtem zokogni.
A szüleimnek nem szóltam erről, mert nagyon félek. Meg azért is, mert nem akarom, hogy többet aggódjanak. Egy hónapja volt egy öngyilkossági kísérletem. Nem akarok több káoszt!

| szorongás, stressz, szuicid kísérlet, pszichológus, pszichiáter.
| Bezzegh, É.; Az Orvos válaszol - Dr. Bezzegh Éva 2015 ;20(áprilisi)   InforMed

Válasz:  Korodat meghaladó érettségre utal az, hogy egyedül is kérsz segítséget. A leírt tünetek lehetnek szorongás, idegfeszültség tünetei. Pszichiáter, pszichológus tudna segíteni. Célszerű lenne háziorvoshoz, iskolapszichológushoz vagy Nevelési Tanácsadó pszichológusához fordulni. Az öngyilkossági kísérlet kapcsán nem javasoltak valamilyen szakembert? Nehezen megkerülhető hogy a szülődet is bevonjad a segítségkérésbe, mivel kiskorú vagy. Az aggódáson kívül a szüleid dolga az hogy ilyen helyzetben melletted álljanak és tudjanak arról hogy bajod van.
www.bezzegheva.hu
dr@bezzegheva.hu

Kapcsolódó cikkek a Szorongásos betegségek (pánik, fóbia, kényszerbetegségek, stressz) rovatban olvashatók.

2015-04-26 22:59:48
| szorongás, stressz, szuicid kísérlet, pszichológus, pszichiáter.
hirdetés
hírdetés
data-full-width-responsive="true">
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop