Gyakori vizelési inger

Kérdés:  Ön szerint mi okozhatja, hogy olyan szituációkban, amik korábban is voltak az életemben, egyszer csak arra gondolok, hogy nagyon kell pisilnem, vagy hasmenéstől való félelem tör rám, amit próbálok uralni - több kevesebb sikerrel, és ez vagy fokozódik, vagy ki tudok lépni belőle, mert próbálok másra gondolni, elterelni a figyelmem, és utána kiderül, hogy nem is kell mennem, csak valami kellemetlen érzés motivál.
Ha nem tudok úrrá lenni, tenyérizzadást is szoktam érezni vagy szaporább szívverést. Főleg ismeretlen emberek, zárt ajtó mögött fojtó érzést érzek, és a korábbi tünet tör rám.
2014-ben kedves szomszédom meghalt, betegeskedése is megviselt, akkor szörnyű álmaim voltak, rettegtem az elvesztésétől, ami sajnos bekövetkezett. Azt gondoltam, túl vagyok a dolgon.
Volt szapora szívverésem, ami miatt kivizsgálásom is történt, de minden rendben volt, stresszel indokolták. Viszont most attól tartok, hogy mindennapjaim bekorlátozódnak, és nem merek sehová elmenni, mert ettől az érzéstől tartok.
Gyakori vizelés miatt is volt kivizsgálásom, de nem volt eltérés. Egyébként, ha megszokott közegbe vagyok nincs gyakori ingerem sem, sőt inkább el is felejtem a dolgot.
Segítő válaszát várom!

| szorongás, stressz, lelki hátterű testi tünet, pszichiáter, pszichoterapeuta
| Bezzegh, É.; Az Orvos válaszol - Dr. Bezzegh Éva 2015 ;20(novemberi)   InforMed

Válasz:  A segítő válaszom az, hogy a kivizsgálásának csak az egyik felét végezték el, a szervi betegségek kizárását. Most következik a lelki jellegű kivizsgálás és kezelés. Ezt sajnos egy netes tanáccsal nem lehet megoldani, sem azzal, hogy legyintünk, és azt mondjuk, biztos a stressz. Forduljon pszichiáterhez, pszichoterapeutához, gyorsabb gyógyszeres vagy lassabb pszichoterápiás kezeléssel ez orvosolható- persze ennél-biztosabbat csak vizsgálat után tudnék mondani.
www.bezzegheva.hu
dr@bezzegheva.hu

Kapcsolódó cikkek a Szorongásos betegségek (pánik, fóbia, kényszerbetegségek, stressz) rovatban olvashatók.

2015-12-03 21:47:18
| szorongás, stressz, lelki hátterű testi tünet, pszichiáter, pszichoterapeuta

Web Design & Development Prowebshop