Mi tévő legyek?

Kérdés:  Hosszú évek óta rovom a köröket, mert nem tud senki kezdeni velem semmit.
Szörnyű izom-, végtag- és gerincfájdalmaim voltak eleinte, mire végre kiderült, hogy extrém folsavhiányom van.
Már kb. 5 éve szedem minden nap a folsavat, eleinte szűntek a fájdalmak, de mostanra egyre sűrűbben térnek vissza, holott e mellett szedem a Tramadolt 2x1, és az Aflamint is kúraszerűen.
MR kimutatta, hogy deréktájon kezdődő sérvem van és egy érdaganat, ami állítólag spontán el fog múlni. Azt mondták, hogy ez reumás fájdalom, menjek oda.
Ha reumás fájdalom lenne, akkor nem jönne elő a gyógyszer szedése alatt egynapos derékbecsípődés-szerű fájdalom, vagy egy hajnali lábfájdalom, ami olyan érzés, mintha tőből akarnák kitekerni és még folytathatnám.
De ami a leginkább aggaszt, azaz új tünet, ami tegnap jött elő először. A bal arcom furán elkezdett simításra szurkálni, mintha millió kis tű lenne a bőrömben, majd amikor lefeküdtem az arcomra elkezdett fájni. Nem tudom, hogy összefügg-e? Ezt megelőzően fájt a halántékom, a fejem bal fele és a bal szemem, mintha ki akarnák nyomni. Mindez nem sokáig tartott, a zsibbadás is reggelre alig volt érezhető, de még most is nagyon enyhén érzem.
Ez lehet SM? Mert már jó pár éve gyanakszom rá, hogy lehet, hogy ez a bajom, csak egyik orvos sem hajlandó rendesen kivizsgálni. Pedig látászavarom is van, gyulladás van a szervezetemben, fáradékony vagyok és szédülékeny is.
Ma is a háziorvosomnál soroltam a tüneteket és ő meg sorban mindegyikre azt mondta, hogy az ideg, az ideg, keressek fel egy pszichiátert.
A pszichiáter meg küld a reumára, a reuma a neurológiára és bezárult a kör. Ezt játsszák már velem 5 éve. Nem tudok rendszeres munkát vállalni, mert nem tudom, mikor tudok egyáltalán felkelni. Van munkám, heti egy nap takarítás és az a jó benne, hogy nem szabott a napja, hogy mikor menjek be, mert akkor már régen fel kellett volna mondanom, a fájdalmak miatt.
Kérem, segítsen, ha van kérdése, kérem, tegye fel, mert nem tudom, hogy mi fontos, mi nem.
Köszönettel és tisztelettel!

| változatos testi tünetek, fájdalom, kivizsgálás, kezelés
| Bezzegh, É.; Az Orvos válaszol - Dr. Bezzegh Éva 2016 ;21(februári)   InforMed

Válasz:  Megértem, hogy elégedetlen az eddigi kivizsgálásával és kezeléseivel, ha nincs jól és érzékelem hogy körben jár. Sajnos illúzió azt várni, hogy az eddigi orvosok helyett, akik személyesen látták és vizsgálták majd én meg tudom mondani mi a baja és mit kéne tenni hogy jobban legyen. Sok változatos és vélhetőleg egymástól független tünetet sorol fel, amelyek így látatlanban számomra nem vetik fel a sclerosis multiplex gyanúját, a lelki alapon testi tünetekét annál inkább. Szerintem egy jó neurológus és belgyógyász ki tudná zárni a szervi betegségeket és akkor egy jó pszichiáter segíthetne.
www.bezzegheva.hu
dr@bezzegheva.hu

Kapcsolódó cikkek az Ideggyulladás és a perifériás idegek egyéb betegsége rovatban olvashatók.

2016-03-22 03:48:02
| változatos testi tünetek, fájdalom, kivizsgálás, kezelés

Web Design & Development Prowebshop