Pánik?

Kérdés:  1 honapja szinte minden nap erzek szivtajeki fajdalmat, hol erosebb, hol enyhebb. Van, mikor hirtelen beleszur, van, mikor masodpercekig tompan szur. Lassan 4 eve kuzdok panikbetegsggel, de panikrohamok ritkan jelentkeznek mar.
Voltam orvosnal, lassan 4 ev alatt volt 6-7 ekg es felevente jarok vervetelre. Ezek a szurasos panaszok kb. 2 eve tartanak, idonkent jon elo, 2-3 havonta es 1-2 hetig tart. Most, az utobbi eset 1 honap. 3 hete voltam ekg-n elotte pedig 2015 juliusaban volt 24 oras Holter ekg-m, szivultrahang es sima ekg is.
Utoljara azt mondta a haziorvosom - aki belgyogyasz es ő keszitette a 3 hettel ezelotti ekg-m, hogy panikbeteg vagyok. Adott beutalot pszichologushoz es pszihiatriara is.
Allandoan az jar a fejemben, hogy meg fogok halni? Mitol szurhat ilyen sokaig, valoban a panikbetegsegtol? Ahogy irtam is, 3 hete volt ekg-m es nyaron volt szivultrahang, Holter, ekg - ezek mind negativak lettek, minden rendben.
Kizarhato hogy ez ido alatt kialakult volna valami betegseg? Gondolok itt erelmeszesedes, koszoruer-szukulet stb.? Nem vagyok elhizott, sem cukorbeteg es dohanyozni sem dohanyzom sokat, napi 3-4 szal cigarettat szivok el. Gyermek korom ota voltak/vannak ortoped problemaim, ferde a gerincem es szokott a hatam is fajni.
Lehet, ez is okozhatja a szivtajeki szuro fajdalmakat? 24 eves srac vagyok.

| szorongás, stressz, pánik, lelki eredetű testi tünet, lelki eredetű testi tünet
| Bezzegh, É.; Az Orvos válaszol - Dr. Bezzegh Éva 2016 ;21(márciusi)   InforMed

Válasz:  Ha jól értem, háziorvosa többször kivizsgálta-a panaszai miatt és miután nem talált szervi betegséget, pánikbetegség gyanúja miatt pszichológushoz, pszichiáterhez utalta. Most mégis, egy ismeretlen pszichiáternek felteszi ugyanazokat a kérdéseket, hogy ismeretlenül, személyes vizsgálat, találkozás-nélkül nyilatkozzon valamilyen szervi betegség meglétéről vagy hiányáról. Tapasztalataim szerint sokszor nagyon nehéz elfogadni, hogy a testi panaszok a szorongás miatt, lelki alapon jönnek létre, ez lehet a gond Önnél is. Szerintem hallgasson a háziorvosára és menjen el a javasolt két szakemberhez. Remélhetőleg kap olyan kezelést, ami meggyógyítja.
www.bezzegheva.hu
dr@bezzegheva.hu

Kapcsolódó cikkek a Szorongásos betegségek (pánik, fóbia, kényszerbetegségek, stressz) rovatban olvashatók.

2016-04-03 00:29:22
| szorongás, stressz, pánik, lelki eredetű testi tünet

Web Design & Development Prowebshop