Mit tegyek?

Kérdés:  45 éves, háromgyermekes anyuka vagyok. Pár éve pánikbetegséget diagnosztizáltak nálam, amire Citalopramot és Xanaxot kaptam. A Citalopramot már 4 éve nem szedem, de mostanában a Xanax szinte mindennapos.
Mit tehetek, hogy esetleg gyógyszer nélkül le tudjam küzdeni ezt? Gyakran szédülök egy kicsit, mikor ideges vagyok. Az életem nagyon stresszes. 3 évig külföldön kellett dolgoznom nehéz anyagi körülményeink miatt, távol a családomtól, a gyerekektől, ez engem nagyon megviselt. Most már itthon vagyok. Nem szeretném az egész életemet gyógyszerekkel leélni, de az itteni orvosok felírják és mehet az ember.
Előre is köszönöm a válaszát!

| szorongás, kezelés gyógyszer nélkül
| Bezzegh, É.; Az Orvos válaszol - Dr. Bezzegh Éva 2016 ;21(áprilisi)   InforMed

Válasz:  A pánikbetegségnek nem gyógyszere a Xanax,-vagy csak rövid átmeneti ideig. A Citalopram inkább, kúraszerűen. Ha gyógyszer nélkül szeretné leküzdeni a szorongásait vagy a pánikbetegségét, persze vizsgálat nélkül nem tudom, pontosan most mi is a baja, amennyiben alkalmas és megfelelően motivált pszichoterápiára, ezzel segíthet magán. Ez sokkal több befektetést igényel, mint a (megfelelő) gyógyszert bevenni és felíratni. A rendszeres, szívet megdobogtató edzés is sokat segíthet. Érdemes lenne mindezeket személyesen is átbeszélni egy pszichiáterrel.
www.bezzegheva.hu
dr@bezzegheva.hu

Kapcsolódó cikkek a Szorongásos betegségek (pánik, fóbia, kényszerbetegségek, stressz) rovatban olvashatók.

2016-04-14 02:57:15
| szorongás, kezelés gyógyszer nélkül

Web Design & Development Prowebshop