Xanax halálig?

Kérdés:  17 éve szedem a Xanaxot. Kicsit tudtam csökkenteni a dózist: 2,25-1,5 mg/nap. Mellette Mirtazapin 45 mg. A lakóhelyemen nincs olyan pszichiáter (az én orvosom inkább terapeuta, mint "recept-robot"), de csak egy hónapban egyszer jön a szülővárosomba. Akkor pedig rászakad egy 180 férőhelyes pszichiátriai "tömb". Jó fej orvos, negyven körüli, de a gyógyszerekhez való viszonya kissé fura. Hol azt mondja, hogy a 2,25 Xanax nem sok, hol pedig csökkentené.
El lehet hagyni a Xanaxot ennyi év után? Találkozott már Ön olyan antidepresszánssal, amelynek szakmai leírásában nem szerepelt: "Pontos hatásmechanizmusa nem ismert"?
Eredetileg 1998-ban "pánikbetegség" volt a diagnózis. Erre volt válasz: 20 mg Paroxat és napi 0,75 Xanax. Lehet-e és hogyan mindent elhagyni, hogy visszakapjam eredeti személyiségemet?
Tisztelettel várom válaszát!

| depresszió, kezelés, gyógyszerfüggőség
| Bezzegh, É.; Az Orvos válaszol - Dr. Bezzegh Éva 2016 ;21(áprilisi)   InforMed

Válasz:  Leveléből látom, hogy régóta beteg, hogy nagyon elégedetlen és nagyon sok kérdése van a betegségével, kezelésével kapcsolatban, amit a "jó fej" orvosa a sok egyéb munkája mellett nem mindig tud vagy akar megválaszolni. Ismeretlenül, vizsgálat nélkül egy ilyen hosszú betegségelőzmény után, jelentős gyógyszerfüggőséggel szerintem illúzió azt várni, hogy majd én megmondom a biztos választ. Lehet, a havi egyszeri találkozás nem elég Önnek és hát van, amikor el kell menni másik városba egy jó szakember miatt…
www.bezzegheva.hu
dr@bezzegheva.hu

Kapcsolódó cikkek a Depresszió és mánia rovatban olvashatók.

2016-04-14 02:57:15
| depresszió, kezelés, gyógyszerfüggőség
hirdetés
hírdetés
data-full-width-responsive="true">
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop