Gyógyszerkölcsönhatás

Kérdés:  Pszichiátriai gyógyszerek alkalmazásánál együtt szedhető a Tiaprilad és a Frontin? Férjem 7 éve kapott agyi infarktusa után tavaly év elején pszichiátriai betegségek jelentkeztek: Alzheimer kór, demencia, organikus paranoid szkizofréniaszerű zavar. Idősotthonban megkezdődött a szedálása, mert nagyon súlyos mellékhatások jelentkeznek a hazahozatalok alkalmával.
Az évek óta eddig szedett gyógyszerei: Diovan, Nootropil, Trentál, Olicard, Aszpirin Protect, Betagen, Tamsudil (prosztata). Tavaly év elején kapott Donectilt. Ezek mellé kapta a Tiapriladot és Frontint kb. 1-2 hónapja.
Kérem szíves tanácsát és véleményét, melyet tisztelettel megköszönök!

| gyógyszer, gyógyszer kölcsönhatás, gyógyszerbeállítás
| Bezzegh, É.; Az Orvos válaszol - Dr. Bezzegh Éva 2016 ;21(májusi)   InforMed

Válasz:  Nehéz kérdést tett fel, mert ismernem kellene a konkrét esetet, a férjét és a betegségét hogy precíz választ adhassak. Erre nyílván nálamnál több lehetősége van a kezelőorvosnak vagy az idősotthonba kijáró pszichiáternek. Hogy az erősebb nyugtató és a gyengébb szorongásoldó együtt szedése mennyire indokolt ezt szintén nem tisztem megítélni pláne az egész eset ismerete nélkül, ez a kezelő orvos dolga és felelőssége. Annyit mondanék általánosságban hogy terápiás dózisban a kettő együtt-általában nem ártalmas.
www.bezzegheva.hu
dr@bezzegheva.hu

Kapcsolódó cikkek a Gyógyszer a családban rovatban olvashatók.

2016-05-19 03:58:14
| gyógyszer, gyógyszer kölcsönhatás, gyógyszerbeállítás

Web Design & Development Prowebshop