Izgalom hatására fellépő vizelési inger

Kérdés:  Mi okozhatja, hogy bizonyos helyzetekben (pl. szülőin) ismeretlenek előtt, zárt térben, vagy utazás közben, hirtelen vizelési inger tör rám, úgy érzem "bepisilek"?
Menekülési kényszer, vagy fojtó érzés jelentkezik ilyenkor, ami melegségérzéssel zárul, vagy próbálom uralni a helyzetet, elterelem a figyelmemet. Ez az érzés előfordult, hogy akár fél órával vizeletürítés után is rám tört, vagy néha azt is érzem, hogy pisiltem, de mintha még mindig kellene.
Amikor megszokott közegben vagyok (család, munkahely), akár 5 órát is kibírok úgy, hogy nem megyek vécére, és nem kell pisilnem, nem is figyelek magamra.
1, 5 éve kedves szomszédasszonyom elhunyt, ami nagyon megviselt, volt, hogy annyira féltem az elvesztésétől, hogy egész éjszaka rémálmaim voltak. Tüneteim kb. azóta jelentek meg. Először tachikardiám volt, kivizsgáltak szervi eltérés nem volt. Most történt vizeletvizsgálatom, rendbe volt a vizeletem, fertőzés nincs.
Jelenleg Sedatif Pcvel, homeopátiával, citromfű-teával próbálkozok, néha megpróbálok csak úgy nem rástresszelni helyzetekre, de félek, nem tudok ebből a helyzetből segítség nélkül kijönni, és bár nem akarom, és egyébként jókedvű ember vagyok, félek, hogy bekorlátozom saját magam.
Volt, hogy moziban tört rám ilyen érzés, persze elmúlt, és nem pisiltem be, de nagyon zavar ez a dolog, mert korábban nem is figyeltem mikor járok vécére, most meg mindig figyelem.
Olvastam pánikrohamról stb., de nem tudom, mit tegyek? Amikor tachikardiával kivizsgáltak, adtak szorongásoldó tablettát, ha úgy érzem, szedjem, javasolták, de nem szedtem, mert féltem, hogy a munkahelyen teljesem lenyom.
Köszönöm megértését!

| szorongás, stressz, lelki hátterű vizelési inger
| Bezzegh, É.; Az Orvos válaszol - Dr. Bezzegh Éva 2016 ;21(májusi)   InforMed

Válasz:  A leírtak szorongásos, lelki hátterű testi tünetek. A szívvizsgálat és a vizeletvizsgálat jó hogy megtörtént, most viszont e negatív leletek ismeretében el lehetne kezdeni a pszichés kivizsgálást is meg kezelést is, de nem netes tanácsadás formájában, hanem személyesen pszichoterápiában is jártas pszichiáternél.
www.bezzegheva.hu
dr@bezzegheva.hu

Kapcsolódó cikkek a Szorongásos betegségek (pánik, fóbia, kényszerbetegségek, stressz) rovatban olvashatók.

2016-05-26 00:22:36
| szorongás, stressz, lelki hátterű vizelési inger

Web Design & Development Prowebshop