Szorongásos zavar?

Kérdés:  24 éves nő vagyok, lassacskán 3 hete nem érzem jól magam. Eleinte kába voltam, remegett a kezem, megszédültem sokszor, ködösen láttam a világot. Aztán egyik éjjel nem bírtam elaludni, mert elkezdtem rángatózni az álom-ébrenlét határán. Olyannyira pánikba estem, hogy az egész éjszakát végig remegtem és rángatóztam.
Másnap elmentem a háziorvoshoz, vérképem rendben volt teljesen, szerinte kimerültség és szorongás áll a háttérben, kaptam Xanaxot, 0,25-öset. Aznap bevettem egy felet. A remegés, bódultság továbbra is fennállt. Rá 4 napra megint nem tudtam aludni az éjszakai rángások miatt.
Másnap délután elkezdtem remegni, rosszul éreztem magam, akkor bevettem egy egész Xanaxot. Onnantól kezdve szedtem 3 napig, reggel egy felet, este egy felet. A 4. napon a reggelit kihagytam, napközben jól voltam, estére viszont megint jobban remegni kezdtem, érzékenyebb lettem a hangokra, nyomott a fejem. Lefeküdtem aludni Xanax nélkül, de nem tudtam elaludni, émelyegtem, reszkettem, rosszul voltam, bizseregtem, zsibbadtam. Aztán megint elkezdtem szedni a napi kétszer fél Xanaxot. A remegés nem múlt el, nem érzem különösebben jól magam.
Laborlelet negatív, neurológushoz megyek nemsokára. Nincs esetleg valami tippje, hogy mi lehet a gondom? Az esti rosszullét a Xanaxtól lehetett? Mennyi idő alatt alakul ki függőség?
A válaszát előre is köszönöm!

| szorongás, neurológiai és pszichiátriai vizsgálat
| Bezzegh, É.; Az Orvos válaszol - Dr. Bezzegh Éva 2016 ;21(júniusi)   InforMed

Válasz:  Panaszai, tünetei szorongásos zavarra utalnak, de fontos lesz, ha neurológus is látja akkor az esetleges egyéb okokat, amik akaratlan mozgásokhoz vezetnek, ki tudja zárni. Feltételezem, neurológus után pszichiáter lesz a következő. Remélem a megfelelő szakorvosoktól,-vizsgálat után választ kap kérdéseire.
www.bezzegheva.hu
dr@bezzegheva.hu

Kapcsolódó cikkek a Szorongásos betegségek (pánik, fóbia, kényszerbetegségek, stressz) rovatban olvashatók.

2016-07-05 12:48:44
| szorongás, neurológiai és pszichiátriai vizsgálat

Web Design & Development Prowebshop